Detoks Diyeti

Detoks Diyeti Nedir? Detoks Diyeti Nasıl Yapılır? Detoks Diyeti Kaç Gün Sürer? Detoks diyeti, vücudu toksinlerden arındıran ve yağ yaktıran bir ödem atma diyetidir. Detoks diyeti hakkında her şey...

Detoks Diyeti Nedir? Detoks Diyeti Nasıl Yapılır? Detoks Diyeti Kaç Gün Sürer?  Detoks diyeti, vücudu toksinlerden arındıran ve yağ yaktıran bir ödem atma diyetidir.  Detoks diyeti hakkında her şey...

Detoks Diyeti Nasıl Yapılır?

- Ödem atmak için günde 2 litre su içilmeli.
- Ödem yapmaması için kafeinli içecekler tüketilmemeli.
- Tuz, vücudun su tutmasına sebep olur. Tuzu azaltın.
- 3 ana öğün ve 3 ara öğün olmak üzere günde 6 öğün yenmeli.
- Yemek aralarında olmak üzere günde 6 tane orta boy meyve tüketilmeli. Meyve günlük şeker ihtiyacını karşılar. Böylece çikolata, şekerleme türü aburcuburları aramazsınız.
- Günde mümkünse 2, değilse 1 öğün sebze yenmeli.
- Günde 45 dakika yürünmeli.
- B vitamini stresi azaltır. Süt ürünleri, yeşil sebzeler bol miktarda tüketilmeli.
- C vitamini su kaybını önler. Portakal, mandalina, greyfurt ve maydanoz, biber, turunçgiller, çilek, kivi, brokoli, kereviz.
- Günde 2 bardak süt, yoğurt ya da kefir tüketilmeli.
- İki günde bir ızgara et, tavuk ya da balık yenmeli.
- Ödem yapmaması için kafeinli içecekler tüketilmemeli.
- Tuz, vücudun su tutmasına sebep olur. ...
- 3 ana öğün ve 3 ara öğün olmak üzere günde 6 öğün yenmeli.
- Yemek aralarında olmak üzere günde 6 tane orta boy meyve tüketilmeli.

Detoks Diyeti nedir?

Detoks Diyeti, vücudu toksinlerden arındıran ve yağ yaktıran bir ödem atma diyetidir. Hazırladığımız detoks diyeti programına uyarak sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz. Ancak sadece beslenmenize dikkat ederek kilo vermenizi değil sporu da yapılacaklar listenizden eksik etmemeniz gerekir.

Detoks Diyeti

Detoks Diyeti, Sağlıklı ve yeterli beslenmek, beslenme alışkanlıklarımızı oturtmaya çalıştığımız ilk günden bu yana hep duyduğumuz bir şey. Özellikle son zamanlarda popüler gıdalar ve farklı beslenme yöntemleri ortaya çıkıyor.

Detoks nedir, faydaları nelerdir?

Detoks ingilizce yazımıyla detox, belli zaman aralıklarıyla vücudu toksinlerden arındırmak için yapılan beslenme yöntemi olarak biliniyor. Özellikle paketli ve hazır gıdaların bedenimizde yarattığı etkilerden kurtulmak ve sindirim sistemini rahatlatmak için sıkça tercih edilen yöntemlerin de başında geliyor. Detoks Diyeti, Katkı maddeleri, şeker ve sağlıksız yağlar bedenimizin daha yavaş çalışmasına neden olup daha çabuk hastalanmamıza neden oluyor. Detoks bu etkileri en aza indirmekte büyük rol oynuyor ve metabolizmayı da hızlandırıyor. Antioksidan içerikli sebzeler ve meyveler kullanıldığı için cildi güzelleştiriyor. Düzenli beslenme sürecine girildiği için de bağırsakların sağlıklı çalışmasına yardımıcı oluyor.

Detoks sırasında nelere dikkat edilmeli?

Detoks Diyeti sırasında en önemli noktaların başında her gün aynı öğünü aynı saatte yapmak ve öğünleri atlamamak geliyor. Aksi takdirde uzun süren açlıklar vücudunuzun yavaşlamasına, çok çabuk şeker ve tansiyon düşmesine de neden olabilir. Bol bol su içmeye özen gösterilmeli. Detoks ile birlikte yürüyüş gibi hafif sporlar da hayatımıza sokulmalı. Detoks Diyeti Sağlığınızın detoks yapmaya elverişli olması da şart. Şeker, tansiyon gibi ya da daha farklı rahatsızlıklarınız varsa, hamileyseniz bir uzmana danışmadan detoks listesi uygulamayın deriz.

Detoks yaparken yenmesi ve yenmemesi gereken yiyecekler nelerdir?

Detoks Diyeti yaparken tüm paketli gıdalardan uzak durmaya özen gösterilmeli. Özellikle içerisinde glikoz şurubu bulunan, trans yağlar içeren yiyecekler tüketilmemeli. Çok yüksek şeker içeren meyvelerden uzak durulmalı. Tereyağı gibi hayvansal yağların tüketiminden de uzak durulmalı. Karbonhidrat alımı sadece tahıllardan karşılanmalı. Detoks Diyeti  Süt ve süt ürünlerinin mümkünse laktozsuz olanlarından tüketilmeli. Bolca yeşil, mor ve kırmızı meyveler, sebzeler beslenme düzenine dahil edilmeli. Detoks suyu hazırlanarak bu süreç içerisinde bol bol içilmeli.

Detoks suyu nasıl hazırlanır?

Detoks Diyeti aldığınız verimi arttırmak için detoks suyu içebilirsiniz bu süreçte. Detoks suyunu her gün yeniden yapmanızı öneriyoruz. Damak zevkinize bağlı olarak içerisine kekik ya da biberiye de koyabilirsiniz.

Detoks ortalama 3 gün, en fazla 7 gün yapılabilir. Ardından dengeli ve sağlıklı beslenme düzeninize devam ederek detokstan elde ettiğiniz hızlı sonuçların devamlılığını sağlayabilirsiniz. Ayda 1 kereden daha fazla yapmamaya da özen gösterin.

Detoks nedir, ne işe yarar?

Günlük detoks (ödem atma) diyeti listesi

Sabah uyanınca : 1 bardak limonlu ya da greyfurtlu ılık su içilmeli. Ilık su bağırsakları çalıştırır, temizler. Limon ve greyfurtun ise yağ yakma özelliği vardır. Ya da 1 bardak ılık su içilmeli ve 3 tane orta boy kuru kayısı ya da kuru erik yenmeli. Bu kuru meyveler da beğırsakları çalıştırır.

Detoks Diyetinde Sabah kahvaltısı:

- 2 ince dilim (50 gr. kadar) az yağlı beyaz peynir
- 2 ince dilim esmer ekmek
- Domates, salatalık
- Maydanoz ya da dereotu

Detoks Diyetinde Ara öğün:

- Taze meyve

Detoks Diyetinde Öğle yemeğinden önce:

- 1 bardak limonlu ılık su

Detoks Diyetinde Öğle Yemeği

- Izgara balık, tavuk ya da kırmızı et (150 gr. kadar)
- Yağsız yeşil salata
- Az yağlı sebze yemeği
- 1 kâse yağsız yoğurt
- Yağsız yeşil salata

ya da

- Az yağlı nohut, yeşil mercimek, kırmızı mercimek ya da kuru fasulye yemeği
- 1 kâse yağsız yoğurt
- Yağsız yeşil salata

Detoks Diyetinde Ara öğün:

- 1 meyve
- 3 dilim light bisküvi çeştilerinden biri

Detoks Diyeti Akşam yemeğinden önce

- 1 bardak limonlu ılık su ya da nane çayı.

Detoks nasıl uygulanır?

Detoks Diyetinde Akşam yemeği:

-Izgara balık, tavuk ya da kırmızı et (150 gr. kadar)
- Yağsız yeşil salata

ya da

- Az yağlı sebze yemeği
- 1 kâse yağsız yoğurt
- Yağsız yeşil salata

ya da

- Az yağlı nohut, yeşil mercimek, kırmızı mercimek ya da kuru fasulye yemeği1 kâse yağsız yoğurt
- Yağsız yeşil salata

Detoks Diyeti Akşam yemeğinden sonra:

- 1 meyve
- Bitki çayı


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:05 Haziran 2020

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.