COVID Testi Pozitif Çıkanlar Ne Yapmalı?

COVID-19 vakaları her geçen gün artıyor. COVID Testi Pozitif Çıkanlar Ne Yapmalı? COVID için pozitif test yaptıysanız, sonra ne yapacaksınız? Ya da pozitif biriyle temas ettiyseniz ne yapmanı gerekir? Kaç gün sonra test yaptırmalısınız? Detaylar haberimizde...

COVID-19 vakaları  her geçen gün artıyor. Birçok insan aynı durumla karşı karşıya: Bir aile üyesi veya arkadaşın testi pozitif çıktı veya pozitif çıkan birine maruz kaldı ve tatil toplantısı, ziyaret veya işe dönüş sadece günler veya saatler uzaklıktadır. Şimdi ne olacak?

CDC tarafından Pazartesi günü yayınlanan yeni kılavuz, ajansın sağlık çalışanları için izolasyon süresini kısaltmasının ardından gelen genel nüfus için önerilen izolasyon ve karantina süresini kısaltıyor.

COVID-19 testiniz pozitif çıktıysa tsonra ne yapacaksınız?

Aşı Eğitim Merkezi direktörü ve pediatri profesörü Paul A. Offit, "Testiniz pozitif çıkarsa, enfekte olursunuz. Şu anda, semptomatik olarak enfekte veya ön semptomatik olarak enfekte olursunuz," diyor. Philadelphia Çocuk Hastanesi.Bu noktada yeni CDC kılavuzuna göre 5 gün tecrit etmeniz gerekiyor.

İzolasyon, enfekte kişiyi diğerlerinden ayırmak anlamına gelir. Karantina, virüse maruz kaldıysanız veya COVID ile enfekte yakın temasınız varsa yapmanız gerekenleri ifade eder. Yeni CDC yönergelerine göre, 5 günlük izolasyondan sonra, enfekte kişi herhangi bir semptom göstermezse, izolasyondan çıkabilir ve ardından 5 gün boyunca maske takabilir.

Johns Hopkins Sağlık Güvenliği Merkezi'nde kıdemli bir bilim adamı olan Amesh Adalja, pozitif test edenlerin yakın temaslarına da pozitif olduklarını söylemeleri gerektiğini söylüyor.

CDC'ye göre, karantina süresinin kısaltılması "SARS-CoV-2 bulaşmasının çoğunluğunun hastalığın erken safhalarında, genellikle semptomların başlamasından 1-2 gün önce meydana geldiğini gösteren bilim" tarafından motive ediliyor. ve 2-3 gün sonra."

COVID'li birine maruz kaldıysanız, sonra ne yaparsınız?

Adalja, "Aşılanırlar ve takviye edilirlerse, kılavuz karantinaya gerek olmadığını söylüyor." Diyor. Ancak CDC kılavuzu, bu kişilerin maruz kaldıktan sonra 10 gün boyunca başkalarının yanındayken her zaman iyi oturan bir maske takmasını tavsiye ediyor.

Aşılanmamışlar ve ikinci Pfizer veya Moderna aşı dozlarından 6 aydan fazla veya J&J dozlarından 2 aydan fazla süre geçmiş olanlar da dahil olmak üzere diğer herkes için, CDC 5 gün karantina ve 3 gün boyunca maske takmayı önerir. bundan sonraki 5 gün.

Pratik düzeyde Adalja, aşıları olan ancak takviye yapılmayanların da karantinayı atlayıp 10 gün boyunca maske takabileceğini düşündüğünü söylüyor. Offit kabul eder. Maruz kalan birçok insan karantinaya alma konusunda sorun yaşadığından Offit, bu yönergeyi takip edemeyen maruz kalanlara kapalı mekanlarda 10 gün boyunca maske takmalarını tavsiye ediyor. CDC rehberliği ayrıca başka bir strateji olarak şunu da önermektedir: 5 günlük karantina uygulanabilir değilse, maruz kalan kişi başkalarının yanındayken 10 gün boyunca maske takmalıdır.

Offit, ancak maruz kalan bir kişi semptomlar alırsa, enfekte kategorisine girer ve bu rehberliği takip eder, diyor Offit.

Temaslı, Maruz kalan kişiye ne zaman test yaptırılmalıdır?

Offit, maruziyetten sonra "Muhtemelen 2-3 gün beklemeniz gerekir" diyor ve "Virüs kendini yeniden üretmeli."

Adalja, testin en az bir kez maruz kalanlar tarafından yapılması gerektiğini söylüyor.

"Ancak faaliyetlerine rehberlik edecek günlük testleri destekleyecek veriler var, ancak bu CDC rehberliği değil. Bu amaç için evde yapılan testler yeterlidir."

Enfekte olan kişi hangi noktada başkalarıyla güvenli bir şekilde karışabilir?

Adalja, "Teknik olarak, asemptomatikse, maskesiz 10 gün, maskeli 5 gün" diyor. "Bence bu, ev testi olumsuzluğunun [karışıp karışmama konusunda] bir ölçü olmasıyla da yönlendirilebilir."

WEBMD


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:03 Ocak 2022

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.