'Çoğulcı bir dünya oluştarabilmek için...'

Prof. Muzammil Siddiqi Üsküdar Üniversitesi’nde konuştu…

Kuzey Amerika Fıkıh Konsülü Başkanlığı görevini yürüten Profesör Dr. Muzammil Siddiqi PAMER’in davetlisi olarak Üsküdar Üniversitesi’nde düzenlenen “Çoğulcu Bir Dünyaya Doğru mu, Değil mi?” başlıklı programa konuşmacı olarak katıldı. Sıddiqi, çoğulcu bir dünya oluşturabilmek için, fikir hürriyetinin, empati yapabilme becerisinin ve tolerans gösterebilme yetisinin hepimizde gelişmesi gerektiğinin altını çizdi.
'Çoğulcı bir dünya oluştarabilmek için...'
Üsküdar Üniversitesi Postkolonyal Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (PAMER) yeni akademik yılın başında önemli bir ismi daha Türkiye’ye getirdi.  
Kıta Amerika’sındaki en büyük şemsiye organizasyonlardan biri olan ISNA- Islamic Society of North Amerika, Kuzey Amerika İslam Toplumu’nun kurucularından Prof. Dr. Muzammil Siddiqi PAMER’in davetlisi olarak Türkiye’ye geldi. Üsküdar Üniversitesi’nde düzenlenen “Çoğulcu Bir Dünyaya Doğru mu, Değil mi?” başlıklı programa konuşmacı olarak katıldı.

Üsküdar Üniversitesi’ndeki programa yurt içi ve dışından çok sayıda alanında uzman akademisyen ile öğrenciler katıldı. “Çoğulcu Bir Dünyaya Doğru mu, Değil mi?” başlıklı programda açılış konuşması yapan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, katılabilirlik, eleştirilebilirliğin önemine dikkat çekerek, demokrasinin ailede başladığının altını çizdi.

Soru ve cevabın olduğu programda Siddiqi içinde yaşadığımız küresel köyün, çoğulcu bir dünya haline gelebilmesi için bizlere neler düştüğü konusunda fikirlerini paylaştı.
Herkesin birbirine saygılı olduğu, fikirlerini paylaştığı ancak müdahale etmeden beraberce var olabildiği bir küresel toplumun oluşturulması için gerekli ögelerin İslam ülkelerinin kültürlerinde mevcut olduğunu ifade eden Siddiqi, çoğulcu bir dünya oluşturabilmek için, fikir hürriyetinin, empati yapabilme becerisinin ve tolerans gösterebilme yetisinin hepimizde gelişmesi gerektiğinin altını çizdi.'Çoğulcı bir dünya oluştarabilmek için...' 2

BUGÜN ORTAYA ÇIKAN TERÖR İSLAM’I VE MÜSLÜMANLARI TEMSİL ETMİYOR!

Farklı kültürlerden, farklı hayat tarzlarından gelen toplumların arasında diyalogun geliştirilmesinin elzem olduğunu ifade eden Siddiqi, İslam geleneğine baktığımız zaman tarihsel süreçte toleransın nasıl uygulandığının bariz örneklerini gördüğümüzü kaydetti. İslam ve demokrasi arasında bir çelişki görmediğini belirten Siddiqi, bugün ortaya çıkan terör örgütlerinin İslam’ı ve Müslümanları temsil etmediklerini de belirtti.


Kuzey Amerika Fıkıh Konsülü Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Muzammil Siddiqi: Yüksek eğitimini sıra ile Suudi Arabistan’daki Medine İslam Üniversitesi, İngiltere’deki Birmingham Üniversitesi’nce ve doktorasını da Amerika’da Harvard Üniversitesinde tamamladı. Siddiqi aslen Hindistanlıdır.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:23 Ekim 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.