Bebeğiniz kaşınmaya başladıysa...
Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerafettin Saraçoğlu, “Önemli bir hastalığın habercisi de olabilecek kaşıntı hali, mutlaka bir doktor ile paylaşılmalı ve sebebi ortaya çıkarılmalıdır.” dedi.

Bebeğiniz kaşınmaya başladıysa aman dikkat!
Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerafettin Saraçoğlu, “Önemli bir hastalığın habercisi de olabilecek kaşıntı hali, mutlaka bir doktor ile paylaşılmalı ve sebebi ortaya çıkarılmalıdır.” dedi.
ÇOCUK GELİŞİMİ HAKKINDA HER ŞEY
En sık görülen kaşıntı sebebi deri kuruluğudur. Nemlendirmeye ve alınan önlemlere rağmen deride kızartılı döküntüler ve şiddetli kaşıntının varlığında alerjik hastalıklar düşünülür. Yine deride kabartılı kızartıların varlığı da alerjik döküntüyü düşündürür. Gıda alerjilerinde de yukarıdaki kaşıntılı döküntülere benzer döküntüler gözlenir. Sıcak ortam isilik olarak isimlendirdiğimiz ter kanallarında tıkanma ve terin deride birikmesi sonrası oluşan bir sorundur. Bazen kızartılı olabilir. Bu evrede bebekler çok kaşıntılı ve huzursuz olurlar. Kızamıkçık döküntülü bir hastalıktır ve deri dökülmeleri kaşıntılı olur. Benzer döküntüler kızamıkçık aşılaması sonrası da görülebilir. Saçlı deri ve vücut bitlenmelerinde huzursuz edici süreğen bir kaşıntı hali vardır ve deride çizikler mutadır. Uyuz hastalığında ise kaşıntı özellikle uyku sırasında artan bir huzursuzluk ve kaşıntı ile birliktedir. Molluskum kontagiosum deri renginde, bazen kızartılı olabilen, ortası göbekli sert bulaşıcı bir deri döküntüsüdür. Bazen kaşıntılı olabilir. Sorunun yayılmasında kaşıntı önemli rol oynayabilir. Kaşıntılı deri sorununda hekime ne zaman başvurmalı? Alınan önlemlere rağmen kaşıntının uzun sürmesi, bebekte huzursuzluk, kaşıntının gece de olması, bir döküntü ile seyretmesi halinde mutlaka önce çocuk doktoruna danışılmalı, gerekirse dermatoloji uzmanından mutlaka yardım alınmalıdır.” A.A
Bu yazı 3170 kez okundu
Yayınlanma Tarihi : 15 Mayıs 2015 Cuma, 16:11
Güncelleme Tarihi : 13 Mayıs 2015 Çarşamba, 16:14