Bebeğiniz için hangi rengi seçmelisiniz

Bebek odasının dekorasyonu kadar renk seçimi de oldukça önem taşıyor. Bebeğiniz için hangi rengi seçmelisiniz? İşte cevabı.

Bebek odasının dekorasyonu kadar renk seçimi de oldukça önem taşıyor. Bebeğiniz için hangi rengi seçmelisiniz? İşte cevabı.

bebek_renkHayatımıza dahil olacak minik bebeklerimiz için daha doğmadan telaşa girer her şeyin en güzelini onun için hazırlamaya çalışırız. Bebek odasının hazırlanması da bu tatlı heyecanlardan bir tanesidir. Bebek odasının dekorasyonu kadar renk seçimi de oldukça önem taşımaktadır. Mimar Selim Yuhay, bebek odası hazırlarken renk seçimi ve dekorasyonu hakkında bilgiler veriyor.

AY AY BEBEK GELİŞİMİ

RENKLERİN DANSI İLE HARİKALAR YARATIN

Bebeğinizin odasını hazırlarken rengini şeçmeden önce nasıl bir oda istediğinize karar verin. Sakin mi, canlı mı, haraketli mi? Örneğin bebeğinizin sakin bir odası olmasını istiyorsanız, duvarında sarı ve açık krem rengi gibi renkleri tercih edebilirsiniz. Eğer kız bebek bekliyorsanız ve odasının pembe ağırlıklı olmasını istiyorsanız oda duvarında açık pembeyi ve tonlarını tercih edebilirsiniz. Aynı şekilde erkek bebek odası için de duvarda açık mavi ve tonlarını kullanabilirsiniz. Açık renklerle donanmış bir odada bir duvarı aynı rengin değişik bir tonunda da boyayabilirsiniz. Yine odanın bazı köşelerini renk köşeleri yaparak, ana renk ve ara renklerden oluşan bir kombinasyondan oluşan renk köşesi yapabilirsiniz ki bu da çocuğunuzun ileride renkleri daha kolay öğrenmesine yardımcı olacaktır. Oda duvarında son yıllarda çok gündemde olan duvar resimlerinden yaptırmanız mümkün olduğu gibi, açık renklere sahip olan bir oda duvarında yaptıracağınız gökkuşağı resmi de odaya çok farklı bir hava katmanıza yardımcı olacaktır.

DUVAR KAĞITLARI İLE TABLO GÜZELLİĞİNDE ODALAR HAZIRLAYIN

Son yıllarda sayıları hızla artan ve yine her biri neredeyse bir tablo güzelliğinde olan duvar kağıtlarını da lütfen unutmayalım. Özellikle bazı duvar kağıdı imalatçıları, duvar kağıdı seçiminde harika fırsatları gözümüzün önüne sunuyorlar.

OYUNCAK SAKLAMA ALTERNATİFLERİ

Bebek odalarında oyuncak saklayabileceğimiz alternatif alanların yaratılması da odanın düzenli durması açısından çok önemlidir. Bebek odalarının her biri aynı ölçüde değildir şüphesiz, ancak akrabalar ve arkadaşlarımızın aldığı oyuncaklar, anne-babalarınkine eklenince hiçbir oda oyuncakları koymak ve saklamak için yeterince büyük sayılmaz. Yine de oyuncak saklamak için tabii ki özel yerlere ihtiyacımız vardır. Özellikle de ileride çocuklarımızın oyuncaklarıyla oynamalarını istiyorsak, her seferinde bir tane oyuncak seçeneği sunmalı ve diğerlerini kesinlikle saklamalıyız. Çocuklarımızın ileride kendi oyuncaklarını toplama sorumluluğu almaları için oyuncak saklama yerleri onların ulaşabileceği bir seviyede, kolay ve tehlike yaratmayan dolaplar olmalıdır. Bazen büyük bir oyuncak sandığı eğer tehlikesiz açılıp kapanabiliyorsa, oyuncak saklamak için ideal olabilir. Aynı şekilde ileride çocuklarımız için bir kitaplık oluşturmamız gerektiğinde kitaplığın onların boyuna uygun olduğundan emin olmalıyız. Fakat her şeyden önce düşünmemiz gereken, yaptığımız şeylerin bizim değil çocuklarımızın hoşuna gitmesi ve onlara uygun olmasıdır.

BEBEK ODALARINDAKİ YER DÖŞEMELERİ

Yer döşemelerinde kullanacağınız malzeme halı veya parke olabilir. İki seçimde de artılar ve eksiler var elbette. Halı seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli konu, bebeğin alerjik bir durumu olup olmadığı ve halının temizlenmesindeki kolaylıktır. Piyasada çok değişik halı firmaları arasından seçim yapmak zaman zaman çok zor olabilir. Parke ise halıya oranla çok daha hijyeniktir aslında ama onda da seçim yaparken alım yapacağınız firmadan kanserojen madde içermediğinden emin olmak için sertifikası olup olmadığını soruşturmanız gerekir. HÜRRİYET AİLE

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:07 Şubat 2013Yayınlanma Tarihi:10 Şubat 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.