Deprem Travma Psikolojisi

Bayıldığında ölü sanılmaktan korkuyor

Bayıldığında ölü sanılmaktan korkuyor. Situs İnversus Totalis nedir?

Bayıldığında ölü sanılmaktan korkuyor

Bartın'da yaşayan ve kalbi ile bazı iç organları ters tarafta olan 30 yaşındaki Onur Uyar, sıkça bayılması nedeniyle kendisine müdahale eden sağlık görevlilerinin öldüğünü sanmasından endişe ediyor.

Bir kamu kurumunda çalışan 2 çocuk babası Onur Uyar, 8 yaşındayken okuldaki sağlık taramasında kalbi, dalağı ve midesinin sağda, karaciğer ve safra kesesinin solda olduğunu öğrendiğini ifade etti.

Tıpta "Situs İnversus Totalis" olarak adlandırılan ve 50 binde bir görüldüğü bildirilen bu durum nedeniyle ciddi bir sağlık sorunu yaşamadığını kaydeden Uyar, ancak tansiyon ve şeker hastalığı nedeniyle zaman zaman bayıldığını anlattı.

"BAYILDIĞIMDA ÖLDÜĞÜMÜ DÜŞÜNÜYORLAR"

Kalbinin sağ tarafta olması sebebiyle acil durumda sağlık görevlilerinin kalp atışını duyamayarak bir an öldüğünü düşündüklerini belirten Uyar, "İstanbul’da bulunduğum bir sırada bayılmam sonucu ambulansla kaldırıldığım hastanenin acil doktoru, sol tarafımı dinlemiş, kalp ritmini duyamayınca kısa süreli tedirginlik yaşamış. O sırada kendime geldim ve kalbimin sağ tarafta olduğunu söyledim" diye konuştu.

"VÜCUDUMA 'KALBİM SAĞDA' DİYE YAZACAĞIM"

Uyar, en büyük korkusunun bayılmanın yanı sıra trafik ya da başka bir kaza geçirmesi halinde yanlış müdahale edilmesi olduğunu dile getirdi. Şeker ve tansiyon hastalığının yanı sıra bacaklarında damar tıkanıklığı bulunduğunu aktaran Uyar, "Baygınlık veya bir kaza sonrası götürüldüğüm hastanede kalbimin ve organlarımın ters tarafta olduğu bilinmezse çok daha ciddi bir durumla karşılaşabilir, belki hayatımı kaybedebilirim. Tedbir olarak vücudumun bir bölümüne 'kalbim sağda' diye bir yazı yazacağım. Bu benim için hayati önem taşıyor" dedi.

DHA

Paylaş:



Bu yazıya 0 yorum yapıldı.

Cevap yazdığın kullanıcı:

İlginizi Çekebilcek Diğer Yazılar
  • Travmatik stres yaratan olayların sonrasında toparlanma döneminde neler yapılması gerektiğini açıklayan Uzman Klinik Psikolog Merve Umay Candaş Demir,
  • Ramazan’da uzun süren açlık sonrası iftar ve sahurda yanlış beslenme, mide rahatsızlıklarına yol açıyor.
  • Yaşam yolculuğumuzda bazı anlar vardır ki iyimser olmak, umutlanmak çok zordur. Ancak bazen de iyimser olmaktan, umut etmekten başka çare kalmaz. Zali
  • Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Şanlıurfa Öğretmen Gelişim ve Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Eğitimci
  • Endişe verici bir olaydan sonra kendinizi kötü haberlerle ilgili makale üstüne makale okurken buldunuz mu? Doomscrolling, kötü haber okuma hastalığı.
  • Travmaların hem biyolojik hem de psikolojik olarak insana tamamen zarar veren bir durum olduğunu belirten Psikiyatri Uzmanı Dr. Firdevs Seyfe Şen, tra
  • Randevu Al