Baharda cinsel hayat dibe vuruyor

Seksüel aktivite, ilkbaharda azalırken sonbaharda zirve yapıyor!

Seksüel aktivite, ilkbaharda azalırken sonbaharda zirve yapıyor!

cinsel_hayatKışın soğuk günleri, yavaş yavaş yerini bahara bırakırken birçok kişide halsizlik, yorgunluk görülebiliyor. İlkbahar bazen sadece mutluluk değil, sorunları da beraberinde getirebiliyor. Bazı araştırmalar, ilkbahar aylarında kalp krizi sıklığının arttığını gösteriyor. Baharda meydana gelen değişimleri Kardiyoloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Olcay Emel anlatıyor.

CİNSEL SORUNLARINIZI ÇÖZÜN!

BAHARDA MELATONİN HORMONU DAHA FAZLA SALGILANIYOR

Melatonin hormonu ne zaman yatağa gideceğimizi uyaran hormondur. Baharın gelmesiyle bu hormon sentezinde değişiklikler meydana gelir.. Baharda melatonin salınımı, daha fazla gün ışığı nedeniyle kışa göre, ortalama 20 dakika daha gecikmiş olarak salgılanır. Dolayısıyla biz ilkbahar aylarında ortalama 15–20 dakika kadar daha az uyumaya rağmen daha neşeli ve mutlu oluruz.

CİNSEL İLİŞKİ SONUCU OLUŞAN HASTALIKLAR ARTIYOR

Enteresan olan, ilkbahar aylarında vücudumuzun ve beynimizin enerjisinin artmasına rağmen, bu enerji artışı yatak odamıza yansımaz. Seksüel aktivite ilkbaharda dibe vururken, sonbaharda zirve yapar. Belki de bu sorun, uzun bir gebelik dönemine sahip olan memelilerin bebeklerine daha uygun iklim koşullarında sahip olmasını sağlayarak, neslin korunmasında da etkili olabilir. Sonbahar ve yaz aylarında testosteron seviyesi (erkeklik hormonu) çok artar. Bu da sonbaharda daha çok cinsel ilişkiyi beraberinde getirir. Daha çok cinsel ilişki, daha çok yaz bebeğine sahip olmamızı sağlasa da, bu aylarda cinsel ilişki ile bulaşan herpes, bel soğukluğu, frengi gibi hastalıklarda da büyük artış gözlenebilir. Ayrıca, bahar gelince gözün iç tabakası olan retina, daha uzun süre gün ışığıyla temas eder. Bu da beynimizde bir dizi hormonal değişiklikleri tetikler. HÜRRİYET AİLE

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:13 Eylül 2013Yayınlanma Tarihi:22 Eylül 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.