Aşk iki kişilik bir oyundur

Türkiye’de her 5 yetişkin erkekten 1’i erken boşalma sorunu yaşıyor...

Erken boşalma hakkında “Bazen Doğru Süre Bir Dakikadan Daha Fazlasıdır” sloganıyla hayata geçirilen ÖNEMLİ OLAN SÜRESİ adlı kampanyanın hedefi, sık rastlanan medikal bir sorun olan erken boşalmanın bir çözümü olduğu ve bu çözüme ulaşmak için doktora başvurulması gerektiği konusunda çiftleri bilgilendirmek.

CİNSEL SAĞLIKLA İLGİLİ HER ŞEY

askaileTürk Androloji Derneği tarafından açıklanan, ülke çapında 2.593 çift kapsamında yürütülen tıbbi araştırma sonuçlarına göre, Türkiye’de her 5 erkekten 1’i erken boşalma sorunu yaşıyor. 10 Temmuz 2014 – Kadın-erkek cinsel sağlığı ve hastalıkları ile ilgili çalışmalar yapmak ve bu konularda toplumu bilinçlendirmek amacı ile dile getirilmekten çekinilen bir sorun olan erken boşalma hakkında bir bilinçlendirme kampanyası başlattı. Kampanya çerçevesinde, başta www.onemliolansuresi.com web sitesi olmak üzere değişik iletişim araçları ile, bu sorundan şikayetçi olan çiftleri erken boşalmanın çok sık rastlanan medikal bir durum olduğu, bu sorunun bir çözümünün olduğu ve tedavi amacı ile hekimlere başvurulması gerektiği konusunda bilgilendirmek hedefleniyor. Erken boşalma, boşalmanın cinsel birleşmeden hemen önce veya cinsel birleşmeyi takip eden 1 dakika içerisinde olduğu, boşalmayı geciktirememe ile karakterize edilen stres bir erkek cinsel fonksiyon bozukluğu olarak tanımlanıyor. Çiftlerin aile mutluluğunu tehdit eden, onları stres, moral bozukluğu veya cinsel ilişkiden kaçınma gibi olumsuzluklara yöneltebilen bu sorunun, hayat boyu var olan ve önceleri yokken sonradan ortaya çıkan dört tipi bulunuyor. Her dört tipinin başta ilaç tedavisi olmak üzere değişik tedavi yöntemleri bulunuyor.

TÜRKİYE’DE HER 5 YETİŞKİN ERKEKTEN 1’İ ERKEN BOŞALMA SORUNU YAŞIYOR

Türk Androloji Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu yaptığı konuşmada erken boşalma sorununun mutlu bir aile hayatının önündeki önemli engellerden biri olduğuna dikkat çekerek, bu konuda 2010 yılında gerçekleştirdikleri ve 2.593 çift nezdinde yürütülen tıbbi araştırma sonuçlarına göre ülkemiz toplam yetişkin erkek nüfusunun % 20’sinde 4 farklı tipte erken boşalma sorunu tespit ettiklerini belirtti. Bu oranın dünyanın farklı ülkelerinde çok büyük bir değişkenlik göstermediğinin altını çizen Prof. Dr. Kadıoğlu, benzer bir oranın İtalya ve Almanya içinde geçerli olduğunu, sadece ABD’de % 24 gibi nispeten daha yüksek bir oran ile karşılaşıldığını ifade etti. Türkiye içinde erken boşalma vakalarının en düşük olduğu bölge olarak Güneydoğu Anadolu bölgesinin öne çıktığını ama bunun temel nedeninin bölgenin sosyo-kültürel yapısından kaynaklanan bu sorunu paylaşamama veya bundan utanma duygusundan kaynaklandığını belirten Prof. Dr. Kadıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Erken boşalma sorununun bir çok nedeni bulunmaktadır. Bunların içinde aşırı kilo, prostat iltihabı, tiroid hormonu artışı gibi genel sağlık problemleri olabileceği gibi, kişinin duygusal problemleri veya yaşadığı travmatik bir cinsel deneyim de olabilir. Ayrıca uzun süreli ilişki yaşayan, fazla çocuk sayısı olan veya düşük gelir ve eğitim seviyesine sahip gruplarda erken boşalma sorununa daha sık rastlanmaktadır.”

4 SORUDA ERKEN BOŞALMA TANI TESTİ

Toplantıda söz alan Türk Androloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Selahittin Çayan ise konuşmasında ejakülasyon kontrolünün olmaması durumunun erken boşalma sorunu yaşayan erkeklerin yaşamlarında ve başta aile mutluluğu olmak üzere yaşam kalitesinde önemli olumsuz etkilere yol açabildiğine dikkat çekti. Bu alanda ABD’de yapılan ve 1,587 erkeği kapsayan gözlemsel bir çalışmada erken boşalma yaşayan erkeklerin %64’ü, streslerini “biraz” veya “çok ciddi” olarak tanımlamış; aynı şekilde bu durumun kadın partneri de olumsuz yönde etkilediği saptanmış.Erken boşalma yaşayan erkeklerin eşlerinin %44’ü, kendi streslerini “biraz” veya “çok ciddi” olarak tanımlamış; keza bu kadınların sadece %38’i, cinsel tatminlerini “iyi” veya “çok iyi” olarak adlandırmış. HÜRRİYET AİLE

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:13 Temmuz 2014Yayınlanma Tarihi:16 Temmuz 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.