Alerji yorgunluğundan kurtulabilirsiniz

Alerjiniz mi var? Ne yapsanız olmuyor mu? İşte alerji yorgunluğundan kurtulmanın yolları.

Alerjiniz mi var? Ne yapsanız olmuyor mu? İşte alerji yorgunluğundan kurtulmanın yolları.

Hapşırık, burun tıkanıklığı, kaşıntı gibi şikayetlerle kendini gösteren alerjik hastalıklar, bazı kişilerde günlük yaşamı engelleyecek kadar şiddetli olabiliyor. “Hastalığın tedavisinde kullanılan ilaçların yorgunluk hissi oluşturması ise ayrı bir sorun yaratabiliyor” diyen KBB ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Üzeyir, alerji yorgunluğundan kurtulmanın yollarını anlattı. Çağımızın hastalığı olarak da tanımlanan ve 10 kişiden 3’ünde görülen alerji hastalığı ile ilgili KBB ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Üzeyir; “Sık görülen alerjenler çiçek polenleri, mantar sporları, hayvan derisi döküntüleri ve ev tozudur. Havayolu ile geçenlerin tedavisinde temel prensip bunlardan uzak durmak, mümkün olmuyorsa ilaç veya uygun aşı yaptırmaktır. Alerji bazı kişilerde yıl boyu, bazı kişilerde ise ilkbahar ve sonbaharda yaşanır. Tamamen bünyenin bir tepkisidir. Yaş sınırı yoktur. Çocukluk, gençlik, yaşlılık dönemlerinde her an karşımıza çıkabilir. Bazı ailelerde çocuk alerjikken, anne ve babada görülmese bile 40-50'li yaşlarda ortaya çıkabilir” şeklinde açıklamalar yaptı ve alerji yorgunluğundan kurtulmanın yolunun aminoasitler olduğunu dile getirdi.

 KRONİK YORGUNLUKLA İLGİLİ BİLGİ ALIN

YORGUNLUKTAN KURTULMANIN YOLU AMİNOASİTTE Op. Dr. Mustafa Üzeyir, alerji vakalarında tedavinin şart olduğunu söyleyerek uyardı: “Tedavi sırasında ilaçların oluşturduğu halsizlik ve yorgunluktan kurtulmak için aminoasitlere ihtiyaç vardır. Kişiler bu durumlarda vitamin ve mineral desteği alır. Oysa vücudun enerjiye ihtiyacı vardır. Enerjiyi ortaya çıkaran ise aminoasitlerdir. L-karnitin, L-arjinin, L-glutamin, L-serin ve L-treonin gibi aminoasitlerin tümü birarada alındığında vücuttaki enerji seviyesi artacak, bu şekilde günlük yorgunlukla mücadelede kişi kendisini daha güçlü hissedecektir. Burada dikkat edilmesi gereken şey, bu aminoasitlerin sporcu dozlarını değil, günlük yaşantıdaki kas kullanımına göre ayarlanmış dozajlı olanlarını kullanmaktır.” Hürriyet Aile

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:14 Mayıs 2012Yayınlanma Tarihi:19 Mayıs 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.