POLİS KORKUSUNA KARŞI PROJE

DHA

Adana'da polisten korkan öğrenciler hazırlanan projeyle polislerle buluşturulup fotoğraf çektiler.

 


Adana’da, Doğu ve Güneydoğu’dan göç edenlerin çoğunlukta yaşadığı bölgede bulunan okullarda eğitim gören 10’u kız 20 öğrenci, Adana Emniyet Müdürlüğü’nün hazırladığı ‘Genç Gözüyle Adana’ projesi kapsamında, polislerle birlikte kentin tarihi ve turistik bölgelerinde fotoğraf çekti. Liseli gençler, proje sayesinde polis korkularını yendiklerini bildirdi.

Kente göçle gelen ailelerin çocukları olan Şakirpaşa, 19 Mayıs, Anafartalar, Erkek ve İsmet İnönü Endüstri Meslek liselerinde öğrenim gören öğrenciler, İsviçre Konfederasyonu’nun finanse ettiği, Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından yürütülen, S-UN Fonu tarafından da finanse edilen proje kapsamında çektikleri fotoğraflarla sergi açtı.

Adana Polis Evi’nde 70 fotoğrafın izlenime sunulduğu sergide, Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği’nden (AFAD) bir süre eğitim alan öğrencilerin, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile birlikte tarihi ve turistik yerlerde düzenledikleri gezide çektikleri fotoğraflar yer aldı. Serginin açılışına Adana İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, müdür yardımcıları, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Kaşif Barut, İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Arık, AFAD Başkanı Tahsin Sezer, polisler ve öğrenciler katıldı. Serginin açılışında konuşan Mehmet Salih Kesmez, projeyle göçle gelen gençlerin kentsel yaşama uyumunu sağlamak, negatif oluşumlardan, suç ve suç ortamlarından korumak, topluma daha faydalı birey olmaları, gençler arasında sevgi, hoşgörü ve diyalogun arttırılmasının amaçlandığını söyledi.

RİSK GRUBUNDAKİ ÖĞRENCİLER SEÇİLDİ

Projenin birçok ayağının bulunduğunu anlatan Kesmez, “Risk grubu bulunan mahallelerden seçtiğimiz öğrencilerin, devletle bağını güçlendirmeyi düşünüyoruz. Özellikle risk grubundaki bölgelerdi, öğrencilerin devletle aralarında daha fazla köprü kurabilmek için onları seçtik. Polisin sadece hırsızı, zanlıyı yakalayan bir meslek olmadığını göstermek durumundayız. Öğrencilerin, mesleğimiz hakkında olumsuz bütün düşüncelerini yıkmak istiyoruz.

Projenin amacına ulaştığını düşünüyorum. Onları hem tarihi ve turistik yerleri gezdirip, fotoğraflayarak kenti tanımalarını, hem de polis-öğrenci ilişkilerini iyi bir noktaya getirdik. Projeden bin 300 öğrenci faydalandı” diye konuştu.

Sergiye katılan öğrencilerden 17 yaşındaki Gülbahar Duman, polisleri tanıdıktan sonra onlara bakış açılarının değiştiğini belirterek, “Fotoğraf çekmeyi çok seviyorum. Projeyi duyduktan sonra katılmak için çok uğraştım. Ama polislere karşı ön yargılarım vardı. Karakolun, emniyet müdürlüğünün önünden geçmeye korkardık. Yaşanan olaylardan, silahlardan dolayı polislerden çekinirdik. Ama onları tanıdıktan sonra bütün düşüncelerimiz değişti. Onlar da bize anne babamız gibi şefkat gösterdi” dedi.

Projeye katıldığı için çok mutlu olduğunu belirten 17 yaşındaki Rojan Demir de, “Projeyle Adana’yı hem tanımış hem tanıtmış olduk. Umarım herkes projenin amacından faydalanmış olur” diye konuştu.

Emniyet Müdürü Kesmez ve beraberindekiler, daha sonra 70 fotoğrafın yer aldığı sergiyi gezdi.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:16 Kasım 2010

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.