ANTİDEPRESAN UMUT OLDU

REUTERS

Fransız bilimcilere göre, Fluoksetin etken maddeli antidepresanlar, inme geçirmiş hastalara iyi geliyor.

 


Fransız bilim adamlarına göre, Fluoksetin etken maddeli antidepresanlar, inme geçirmiş hastaların iyileşme sürecinde yaşadıkları, felç ve vücudun bir tarafında zayıflık olarak kendini gösteren, motor işlevi sorunlarının çözümünde umut vaadediyor.

Fransa'daki Toutouse Üniversite Hastanesinden Françoıs Chollet Başkanlığındaki bir grup Fransız bilim adamının yaptığı araştırma( Seçici SerotoninGeri Alım inihibitörleri (SSGI) grubundan, Fluoksetin etken maddeli antidepresların, inme geçirmiş hastaların bedenlerinin hareketi üzerindeki kontrollerini artırdığını ve daha bağımsız bir hayat sürmelerine imkan verdiğini ortaya koydu.

118 HASTADA DENENDİ

Chollet, Mart 2005 ile Haziran 2009 tarihleri arasında, Fransa'da, 118 hasta üzerinde yaptıkları araştırma hakkındaki açıklamasında, "Bu ilacın vücudun motor işlevi üzerindeki olumlu etkisi, SSGI grubu ilaçların nöronal işleyiş mekanizmasının, üzerinde daha fazla araştırma yapılmasını gerektiren, yeni bir sınır yolağı açtığını gösteriyor" dedi.

EN ÇOK ERİŞKİNLER RİSK ALTINDA


Fransız bilim adamları, ;The Lancet Neurology'de yayımladıkları araştırmanın, Fluoksetin etken maddeli antideprasanların, inme geçirmiş hastaların iyileşme sürecindeki etkileri üzerine yapılmış en geniş çaplı araştırma olduğuna dikkati çekti.

Dergide antideprasan hastaların, inme geçirmiş hastalara uygulanan motor becerileri testinde, asıl ilacın etkisini ölçmek amacıyla verilen ve hiçbir iyileştirici bulunmayan plasebo verilmiş hastalardan daha başarılı olduklarını ortaya çıkardı. Uzmarlara göre, erişkinlerde en çok sakatlığa yol açan faktör olarak kabul edilen inmenin, başlıca ölüm nedenleri arasında 3. sırada yer alıyor.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:14 Ocak 2011

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.