21. Yüzyıl çocuklarının dili: Kodlama

Çocuklara kodlamayı öğretmek için birçok şirket yeni uygulama ve oyuncak geliştiriyor.

Bugünlerde anne - babaların en çok dillendirdiği şeylerden birisi "Yarının işleri henüz icat edilmedi" oluyor. Hızla gelişen teknolojiyle birlikte bilgisayar yazılımları ekonominin ayrılmaz bir parçası haline geliyor.

ABD ve Avrupa'da çocuklara 'kodlama dili' öğretmek, hızla yaygınlaşan bir trend haline gelmiş durumda.

Kodlamanın 'yeni vazgeçilmez' haline geldiği bir dünya kimilerine göre çok uzakta da değil.

ABD'li otomotiv devi General Motors CEO'su Jeff Immelt, işe alınacak gençlere bilgi teknolojileri alanında çalışmalasar dahi kodlama öğretileceğini söylüyor.

Dünyanın en büyük yazılım üreticisi Oracle ise yüksek maaşlı işlerin yarısından fazlasında kodlama becerilerinin gerekli olduğunu vurguluyor.

Dünyanın en değerli şirketi Apple'ın CEO'su ise bir adım daha ileri giderek "Kodlama, her çocuğa öğretilecek ikinci bir dil olmalı" diyor.

Ancak teknoloji dünyası liderlerinin bahsettiği bu eğitim, çocukları bilgisayar başına oturtup karmaşık harf ve simgeler dizisi yazdırmak değil.

KODLAMA NEDİR?

Kodlama, bilgisayarlara bir işlemi yerine getirmeleri için izlemeleri gereken yolu adım adım yazılan komutlarla anlatmak olarak tanımlanıyor.

Telefonlardan araba göstergelerine, bilgisayarlardan termostatlara kadar birçok cihazın içindeki yazılımlar, yazılımcıların yazdığı kodlar sayesinde çalışıyor.

Öncelikle bilgisayarlara adım adım komut verme mantığının kavranması üzerinde duruluyor.

KODLAMA İÇİN YAPI TAŞLARI:

◾Mantıksal düşünme

◾Problem çözme

◾Yaratıcılık

Çocukları kodlama dünyasıyla tanıştırmak için de pek çok girişim var.  Oyuncak firmaları ve teknoloji dünyası yeni bir işbirliği alanını inşa ediyor.

BBC TÜRKÇE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:19 Mayıs 2017Yayınlanma Tarihi:07 Şubat 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.