KAYISI HAYATINI KARARTTI

A.A

Van'ın Edremit  ilçesinde yediği kayısı çekirdeğinden zehirlenen 4 yaşındaki çocuk, yaşamını  yatağa bağlı sürdürüyor.

 


İlçeye bağlı Köprüler köyünün imamı  Ercan Caniş'in 4 yaşındaki oğlu Yasir, bulduğu bir kayısı çekirdeğini yedikten  bir süre sonra rahatsızlandı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesine kaldırılan ve yoğun bakım  ünitesinde tedavi altına alınan Yasir Caniş'in, yapılan tetkikler sonucu, yediği  kayısı çekirdeğindeki siyanürden zehirlendiği belirlendi.

Baba Ercan Caniş, doktorların, oğlunun kayısı çekirdeğinden  zehirlendiğini belirtmesi üzerine büyük şaşkınlık yaşadığını, emin olmak için  tahlilleri Ankara'ya gönderdiklerini söyledi.

Ankara'dan gelen sonuçlarda da oğlunun kayısı çekirdeğindeki siyanürden  dolayı zehirlendiğini öğrendiklerini anlatan Ercan Caniş, oğlunun 9 gün boyunca  yoğun bakım ünitesinde kaldığını, ardından taburcu edildiğini belirtti.

Ölümden dönen Yasir'in hareket edemediğini, konuşamadığını, yatağa bağlı  olarak yaşamını sürdürdüğünü belirten Caniş, oğlunun bir an önce eski sağlığına  kavuşması için tedavinin devam ettiğini vurguladı.
        
OLGUNLAŞMAMIŞ MEYVE ÇEKİRDEĞİNDE SİYANÜR
        
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Özkan Ünal  Yasir Caniş'in, kayısı çekirdeğinden kaynaklanan zehirlenme nedeniyle hastaneye geldiğini,  yapılan tetkiklerde, beyninde ciddi bir zedelenme bulgusuna rastladıklarını ifade  ederek, şöyle devam etti:

“Siyanür zehirlenmelerini başka şekillerde görüyorduk. Ancak meyve  çekirdeğindeki siyünür vakası ile ilk kez karşılaştım. Bazı meyvelerin  çekirdeklerinde, özellikle olgunlaşmamış meyvelerin çekirdeğinde siyanür var.  Bunlar olgunlaşmadan kırılıp yenildiğinde, bu tür riskler olabiliyor.”

Yasir Caniş'in beyninde zehirlenmeye bağlı olarak damar tıkanıklığı ve  kanamaların ortaya çıktığını ifade eden Prof.Dr. Ünal, bu durumun da hastada  ciddi kalıcı hasarlar bırakmasının doğal olabileceğini, Caniş'in beynindeki  lezyonların da kalıcı hasar bırakan türler olduğunu kaydetti.
 


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:28 Ağustos 2010

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.