HAYVANINIZ SİZİ ANLATIYOR

A.A

İzmir Veteriner Hekimler Odası  Yönetim Kurulu Üyesi Türel Gürcan, evcil hayvan tercihlerinin, kişilerin beklenti  ve ihtiyaçları hakkında fikir verdiğini söyledi.

 


Gürcan, insanların binlerce yıldır  hayvan beslediğini, önce “vahşi hayvanlardan kendini korumak” için köpek  beslemeyi tercih ettiğini belirtti.

Daha sonra insanların, yiyeceklerini fare ve böceklerden korumak için  kedi beslemeye başladığını anlatan Türel Gürcan, zamanla insan ve evcil hayvan  arasındaki iletişim şekli ve birliktelik amacının da değişmeye başladığını ifade  etti.

İnsanların daha önce kalabalık ortamlarda yaşadığını, bugün çekirdek aile  kavramının yaygın olduğunu, yalnız yaşayan insanların sayısının da her geçen gün  artığını dile getiren Gürcan, artık insanların evcil hayvanını “evin bireyi”  olarak kabul ettiğini kaydetti.

Her evcil hayvanın farklı ihtiyaçları olduğuna dikkati çeken Türel  Gürcan, ailenin de evcil hayvanlardan farklı beklentileri bulunduğunu ve  beklentilerine, ihtiyaçlarına uygun olarak kedi, köpek ve diğer hayvanları  beslemeye karar verdiğini söyledi.
       
“KÖPEK SEVGİ, KEDİ ÖZGÜVEN AŞILIYOR”
       
Veterinerlik Polikliniği sahibi de olan Türel Gürcan, kedi ve köpek  sahiplerinin pek çok ortak yönü olduğunu gördüklerini de söyledi.

Türel Gürcan, köpeklerin görmeyenlere veya polislere yardımcı olmanın  dışında birçok faydasının olduğunu, özellikle çok çocuklu ailelerin köpek  beslemeyi istediğini ifade etti.

Köpeğin bir aileye, öncelikle de çocuklara “sorumluluk sahibi” olmayı  öğrettiğini vurgulayan Gürcan, şunları kaydetti:

 “Köpek besleyen insanların genel karakteristik özelliklerinin olduğunu  görüyoruz. Örneğin, tek başına olanlar köpek beslemeyi çok tercih etmiyor. Köpek  besleyenlerin çoğunlukla aile olduğuna tanıklık ediyoruz. Köpek, bir dost gibi,  aileye, özellikle de çocuklara sorumluluk sahibi olmayı öğretiyor. Köpeğin yemek  saati, dışarı çıkma saati, karşılıklı oyun saati var.

Köpek besleyenlerde daha  çok karşılıksız sevgi ihtiyacını da görüyoruz. Çünkü köpek yaşadığı aileye  karşılıksız sevgi verebilecek bir arkadaş olmayı becerebiliyor.”


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:24 Şubat 2011

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.