Deprem Travma Psikolojisi

Türk dizileri cinayete ve boşanmaya yol açıyor

El Arabiya televizyonu, Ortadoğu’da yayınlanan Türk dizilerini eleştirdi. Kanal, özellikle “Kurtlar Vadisi” ile “Gümüş”ün boşanma ve cinayetlere yol açtığını öne sürdü.

Türk dizileri cinayete ve boşanmaya yol açıyor

El Arabiya televizyonu, Ortadoğu’da yayınlanan Türk dizilerini eleştirdi. Kanal, özellikle “Kurtlar Vadisi” ile “Gümüş”ün boşanma ve cinayetlere yol açtığını öne sürdü.

EL Arabiya televizyonu, Ortadoğu’da izlenme rekorları kıran Türk dizileri hakkında çarpıcı bir iddia ortaya attı. Kanal, Türk dizilerinin Yemen’de birçok aile problemine neden olduğunu, cinayet ve boşanmalara yol açtığını öne sürdü. Yemenli bir adamın “Kurtlar Vadisi”ni izledikten sonra beş kişiyi öldürdüğünü ileri süren kanal, Yemenli kadınların ise eşlerinden dizilerdeki karakterler kadar romantik olmadıkları için şikayet ettiklerini, başrol oyuncuları gibi şık olmadıkları için de boşanmak istediklerini savundu.

AİLE İÇİ SAĞLIKLI İLETİŞİM KURUN

Yayınlanan haberde, özellikle Kıvanç Tatlıtuğ’un başrol oynadığı “Gümüş”ün bu etkiyi yarattığı, bu dizinin yayınlanmasının ardından Yemen’de boşanma davalarının arttığı iddia edildi. Haberde ayrıca bir cami imamının, “Türkiye birçok açıdan Arap dünyasına yakın olduğu için, Araplar’ın, batının etkisi altında kalan ve bu nedenle gençlerin etik değerlerinin zarar gördüğü Türk geleneklerinden farkında olmadan etkilendiği” iddiasına yer verildi.

POLAT’A ÖZENDİ KATLİAM YAPTI

El Arabiya, 31 yaşındaki Yemenli Muhammet al-Ali al Azab’ın, Necati Şaşmaz’ın Polat karakterini canlandırdığı “Kurtlar Vadisi”ni izledikten sonra aralarında bir kadının da bulunduğu beş kişiyi öldürdüğünü ileri sürdü. Kanalın haberine göre ‘cinayete yol açan’ “Kurtlar Vadisi” dizisi, aynı zamanda bir aile krizine de neden oldu; bir ay önce 20 yaşındaki bir kadın, dizideki başrol oyuncuları gibi şık olmadığı ve kot pantolon giymediği için eşinden boşanmak istedi. HÜRRİYET
Paylaş:



İlginizi Çekebilcek Diğer Yazılar
  • Erkekleri Etkilemenin Yolları nelerdir? Erkekler nelerden hoşlanıyor? Erkekler nelerden etkileniyor? İşte kadınlar için 10 adımda erkekleri etkileme
  • Günümüz şartlarında aldatmanın tanımı biraz karıştı. Facebook, internet, sosyal ortamlar ve iş ortamları...
  • Evleneli 8 ay oldu eşimi çok seviyorum ama bizi bize bırakmıyorlar eşimin ailesi tarafından sürekli rahatsızlık hissediyorum neden gelmediniz, kaldını
  • Ben 16 yıllık evliyim. Eşim özünde iyi bir insan ancak çok aşırı küfürler ediyor.
  • Sevdiğiniz erkeği gerçekten tanıyor musunuz? Mesela kafasından geçeni hissetmeniz, atacağı adımı tahmin etmeniz mümkün mü?
  • Ben eşimle pek anlaşamıyorum. Daha çok onun ailesiyle hiç anlaşamıyorum. Annesinin ve babasının seslerini bile duyunca tüylerim diken diken oluyor. Çü
  • Randevu Al