Deprem Travma Psikolojisi

NPİSTANBUL çocukları unutmadı

NPİSTANBUL çocukları unutmadı

NPİstanbul çocukları unutmuyor



Şaban Özdemir (NP Grup)

NPGRUP çocukların gününde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramında 10 yıldır olduğu gibi onları yine unutmuyor, çok sayıda oyuncağı onlarla buluşturuyor.

 


Ruhsal açıdan sağlıklı ve mutlu çocuklar yetiştirmeyi hedefleyen, çocuklarda görülen davranış, düşünce, duygu ve bunlarla ilişkili gelişimsel sorunları değerlendirip analiz eden ve tedavisini belirleyip uygulayan NPGRUP, çocuklara onların diliyle yaklaşıyor. Çocuklar için önem taşıyan 23 Nisan Çocuk bayramında çeşitli oyuncakları çocuk biriminde onlarla paylaşıyor.

Projeyle amaçlarının 23 Nisan Bayramı mutluluğunu çocuklarla paylaşmak olduğunu ifade eden NP Etiler Polikliniği Uzman Psikologu Aynur Sayım, 10 yıldır düzenli olarak 23 Nisan'a özel çocuklara oyuncak dağıttıklarını söyledi.

O gün onların günüdür diyen Sayım, çocuk için oyun ve oyuncağın önemini, Montaigne'nin ifadesiyle "Çocuğun işi anlamı taşıyor" değerlendirmesinde bulunarak ifade ediyor.

Oyuncağa ilişkin Uzman Psikolog Aynur Sayım;

OYUNCAK BİR ŞİFRE


Oyuncak çocuğun beş duyusunu, doğal yeteneklerini uyaran, hayal gücünü zenginleştiren,
bedensel, duygusal ve sosyal gelişimini hızlandıran oyun malzemeleridir.

Oyun gibi, oyuncaklar da çocuğun psikolojik yönden değerlendirilmesinde kullanılmaktadır.
Sürekli oyun ve oyuncak değiştiren çocuk, dikkat eksikliği yönünden değerlendirebileceği
gibi, sürekli karşı cinse ait  oyuncaklarla oynayan çocukta bunun cinsel tercihle ilgili olabileceği düşünülebilir.

OYUNCAK SEÇİMİ YAŞA UYGUN OLMALI


Oyun ve oyuncak seçimi çocuğun yaşına, gelişim seviyesine uygun olmalıdır.
Çocuğun gelişim düzeyini arttıracak, eğitici yönü olan oyuncakların seçilmesi gerekmektedir.

ÇOĞUNUZLA OYNAYIN


Ebeveynler çocuklarıyla oyun oynamalılar. Bu aralarındaki iletişimi güçlendirecek, çocuklarını tanımalarını sağlayacaktır.Çocukları oyun oynarken, iyi bir gözlemci olmalıdırlar.Çocuğun kurduğu ilişkiler, kendi ruhsal dünyası,hayal kırıklıklarını oyunda görmek  mümkündür.Oyun, çocuğun gelişimi açısından o kadar değerlidir ki, çocuk ruh sağlığı sevgi ve oyun olarak tanımlanmaktadır. Çoğu kez, ebeveynlerin birtakım mesajları çocuklarına oyun yoluyla vermeleri daha etkili olmaktadır."dedi.
 

Paylaş:



İlginizi Çekebilcek Diğer Yazılar
  • Üsküdar Üniversitesi ve NP Sağlık Grubu’ndan depremzedelere psikolojik destek.
  • Sinirbilim alanında küresel ölçekte seçkin bilim insanlarının yer aldığı Beyin Haritalama ve Tedavileri Derneği (Society for Brain Mapping and Therape
  • Psikiyatri Bilimleri ve Araştırmaları Derneği tarafından düzenlenen “7. Psikiyatri Zirvesi ve 14. Anksiyete Kongresi” 5 – 8 Kasım 2022 tarihleri arası
  • NPİSTANBUL Hastanesi’nin de içinde yer aldığı NP Sağlık Grubu çatısı altında 1999 yılından bu yana EEG Teknisyeni olarak görev yapan ve geçtiğimiz gün
  • Psikiyatrist, yazar Prof. Dr. Nevzat Tarhan, resmi YouTube hesabında yer verdiği içerikleriyle de milyonlarca kişiye ulaşıyor.
  • Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi, uzman kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor.
  • Randevu Al