Deprem Travma Psikolojisi

Mutluluk için Face’i bırakın

Mutluluk Araştırma Enstitüsü'nden ilginç araştırma...

Mutluluk için Face’i bırakın

Merkezi Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bulunan The Happiness Research Institute (Mutluluk Araştırma Enstitüsü) araştırması, kısa süre için bile olsa Facebook kullanmayı bırakmanın, genel mutluluğu, konsantrasyon seviyesini ve sosyal aktiviteleri artırdığını ortaya çıkarttı.

Araştırma kapsamında, bir haftalığına Facebook hesaplarını kontrol etmeyi tamamen bırakan deneklerin mutlulukları gözle görülür derecede artarken, ayrıca daha sosyal ve sakin hale de geldiler.

AFP

Paylaş:



Bu yazıya 0 yorum yapıldı.

Cevap yazdığın kullanıcı:

İlginizi Çekebilcek Diğer Yazılar
  • Teknolojiyle beraber hayatın bir parçası haline gelen dijital oyunlar, özellikle çocuk ve ergenlerde bağımlılık riski oluşturuyor.
  • Davranışsal bağımlılıklar arasında yer alan oyun bağımlılığında bilgisayar ve cep telefonlarının önemli tetikleyiciler olduğunu kaydeden Psikiyatri Uz
  • Akıllı telefonlarda geçirilen vakitler arttıkça, sosyal medya mecralarının yanı sıra mobil oyunların da önemi günden güne artıyor.
  • Tablete alışan çocuklar okula başlayınca kalem tutamıyor mu?
  • Eşimle 10 yıllık evliyiz. 2. senesinde bilgisayarda seks sitelerine girmeye başladı. Hala devam ediyor. Bu son 2 sene içinde de beni aldattı. Güven ko
  • Sosyal medya dedektiflik yaptırıyor! Toplumun yüzde %59’u, eşini sosyal medyada kontrol ediyor!
  • Randevu Al