Deprem Travma Psikolojisi

Biyologlar Üsküdar’da buluştu

Üsküdar Üniversitesi Farmakogenetik Kulübü, biyologlarla ve biyoloji öğrencilerini bir araya getiren bir organizasyona imza attı.

Biyologlar Üsküdar’da buluştu

Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, Biyologlar Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Patıhan, geleceğin biyologlarıyla bilgi ve tecrübelerini paylaştı.

Biyologlar Üsküdar’da buluştuMesleki bilgiler içeren bir sunum üzerinden konuşma yapan Patıhan, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'yle, Biyomühendislik Bölümü öğrencilerine eğitimini aldıkları meslek hakkında, derinlemesine bilgiler verdi.
Öncelikle dernek ve faaliyetleri hakkında açıklamalar yapan Tarık Patıhan amaçlarının toplumda biyologlara karşı farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.

Mesleki görev tanımı hazırladık

Sektörel konulara da değinen Patıhan, çok önemli ve değerli bir görevi icra eden biyologların resmi bir görev tanımı olmadığını ancak dernekleşerek bu sorunu aştıklarını, hazırlanan meslek ve görev tanımının yakın zamanda Resmi Gazete’de yayınlanacağı söyledi.

Patıhan; “Türkiye’de yaklaşık 150 bin biyolog var. Ancak 100 bin kadarı aktif olarak görevi icra ediyor. Bunların 20 bin kadarı da kamuda çalışıyor. Bu kadar çok mensubu olan bir mesleğin yasal görev tanımı yoktu ama biz oluşturduk ve yakında resmiyet kazanıp, onaylanacak.” dedi.

Biyologlar Üsküdar’da buluştu 2Dernek üyelerinin de katıldığı konferansta Patıhan, biyologların çalışma alanları, sorunları, çözümleri hakkında konuştu, sektörel analizler yaptı, mesleğe hazırlanan Üsküdar Üniversitesi öğrencilerine değerli tavsiyelerde bulundu.

Konferansın sonunda Üsküdar Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emel Serdaroğlu Kaşıkçı, Tarık Patıhan’a plaket takdim etti.

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)

Paylaş:



Bu yazıya 0 yorum yapıldı.

Cevap yazdığın kullanıcı:

İlginizi Çekebilcek Diğer Yazılar
  • Üsküdar Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör oldu. Prof. Dr. Nazife Güngör, 14 Mart 2023'te yayımlanan Resmî Gazete kararına göre Üsk
  • Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi ve Üsküdar Belediyesi iş birliğinde depremzede ailelere ve çocuklarına yönelik psikolojik destek buluşması g
  • Üsküdar Üniversitesi, 10 yıldan bu yana Pozitif Psikoloji dersleri veriyor.
  • Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl “İyilik Bilimi / İyilikten Ne Doğar? & Deprem ve Travma Sonrası Büyüme” temasıyla düzenlenen 5. Uluslararası Po
  • “Gelecekte hayat kolaylaşabilir ancak insan kalmak çok kolay olmayabilir”
  • Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi, “İyilik Bilimi / İyilikten Ne Doğar? & Deprem ve T
  • Randevu Al