NASA, yerçekimsiz ortamda nasıl hareket edeceklerini tespit etmek üzere 800 karıncayı Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderdi.
NASA, yerçekimsiz ortamda nasıl hareket edeceklerini tespit etmek üzere 800 karıncayı Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderdi.
![karinca](https://cdn.e-psikiyatri.com/wp-content/uploads/2014/01/karinca-150x150.jpg)
Amerikan Havacılık ve Uzay Kurumu’nun (NASA) birlikte çalıştığı “Bioserve Space Technologies" isimli özel şirketin eğitim projesi kapsamında, Uzay İstasyonu’nda her biri tablet bilgisayar büyüklüğünde sekiz karınca kolonisi kuruldu.
Bilim adamlarının yerçekimsiz ortamda yemek bulmak için ya da “herhangi bir tehdide” karşı gönderilen 800 karıncanın nasıl hareket ettiklerini, nasıl iletişime geçtiklerini izleyecekleri açıklandı. Karıncaların yerçekimsiz ortamda yaşamak için yeni teknikler geliştirecekleri sanılıyor. Projeyle birlikte, karıncaların uzayda kullanacakları bu metotlar, yerçekimsiz ortamda faaliyet gösterecek “akıllı” keşif robotlarının geliştirilmesinde kullanılabilecek.
HÜRRİYET