2015'te bilim dünyasındaki tuhaf araştırmalar

Seyahate çıkan bir robot, karıncaların tuvaletlerini nereye yaptıkları ya da penis boyuna dair araştırmalar... Dünyada pek çok bilim insanı, 2015'te tuhaf araştırma ve keşiflere imza attı.

YOLLARDA BİR ROBOT

Bir kova, yüzme makarnası, çocuk çizmesi ve bir tablet bilgisayardan oluşan ve şubat ayında tüm Almanya’yı dolaşan robotun adı "hitchBOT". Robotu üreten Kanadalı mucidin cevabını aradığı soru şuydu: İnsanlar bir makineyi kabul edip onunla iletişime geçecek mi? Sürcüler onu, Neuschwanstein Şatosu’na, Köln’de karnavala ve Berlin’e götürdü. "hitchBOT" ABD’de bilinmeyen kimselerce parçalandı.

BİLİM İNSANLARININ BAHTSIZLIKLARI

Twitter’da #fieldworkfail hashtag’i altında bilim insanları, komik başarısızlık hikâyelerini anlatıyor. Örneğin Tanzanya’da maymun arayan iki araştırmacı bir anda bir aslana rastlamış. Hemen bir ağaca tırmanmışlar. Ancak ağaç ağırlığı taşıyamayınca yere düşmüşler. Neyse ki aslan da en az onlar kadar şaşkınmış.

KARINCALARIN TUVALETİ

Karıncalar tuvalete gitmek zorunda kalınca, yuvalarında belirli bölgeleri bu iş için kullanıyor. Regensburg Üniversitesi araştırmacılarının keşfi bu. Karıncalar yapılan deneye göre tuvalet ihtiyaçlarını gidermek için belirledikleri bir ya da iki köşeyi kullanıyor. Ancak karıncaların neden böyle davrandığı, neden yuvanın dışına çıkmadığı hâlâ bilinmiyor.

ORTALAMA BOYUT

Londra King Koleji araştırmacılarına göre, ereksiyon halindeki ortalama bir penisin boyutu 12-13 santimetre. Araştırma kapsamında 15 bin 521 erkek cinsel organı incelendi. Bilim insanları bu araştırmayla, doktorların endişeli hastalarına cinsel organlarının normal olduğunu iletebilmelerini amaçlıyor.

OLAĞANDIŞI NOBEL ÖDÜLLERİ

Prestijli Harvard Üniversitesi, 25 yıldır tuhaf araştırmalar için Ig Nobel ödüllerini dağıtıyor. Bu yıl bir ödül de neredeyse tüm memeli hayvanların idrar torbalarını 21 saniye içinde boşalttığını bulan ABD’li bir ekibe gitti. Ekonomi dalındaki ödül de verilen rüşveti reddeden polislere karşılığında para veren Bangkok polisine verildi.

TUHAF HAYVANLAR

Dünya üzerinde her geçen gün yeni canlı türleri keşfediliyor. New York State Üniversitesi, 2015'de en ilginç 10 hayvan sıralamasında Fas’tan bir örümceğe de yer verdi. Cebrennus rechenbergi adındaki bu örümcek akrobatik hareketlerle kaçabiliyor. “Cehennem tavuğu” adlı yeni bulunan dinozor fosili de listede yer alıyor. Kuluçkaya yatan, ibiği ve tüyleri olan bu “tavuk” 300 kilogram.

ALMANLARIN BATIL İNANCI

YouGov adlı araştırma kuruluşunun çalışmasına göre, Almanların yüzde 56’sı iletişim kurma becerisine sahip uzaylıların varlığına inanıyor. Araştırmaya katılanların beşte biri ise uzaylıların bizden haberdar olduğuna ancak iletişime geçmemeye karar verdiklerine inanıyor.

DW TÜRKÇE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:31 Aralık 2015Yayınlanma Tarihi:26 Aralık 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.