Eşimle sorunlarım var çok mutsuzum

"Eşimle aramızda büyük sorunlar yaşıyoruz ve çok çaresizim, herşeyden koptum ve çok mutsuzum. Benim 2 çocuğum var ve onlar için, kendim için bu durumdan kurtulmak istiyorum. "

Üsküdar Üniversitesi NPSUAM Feneryolu Polikliniği'nden Prof. Dr. Orhan Doğan, ruh sağlığınızla ilgili sorularınızı cevaplandırıyor…

DEPRESYONLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

CİNSEL SORUNLARINIZ MI VAR? ÇÖZÜN...

TAKINTILARINIZI YENEBİLİRSİNİZ...

KİŞİLİK BOZUKLUKLARI İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞINIZ VARSA ÜZÜLMEYİN, KURTULABİLİRSİNİZ'...

CİNSEL SAĞLIKLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİYİ ÖĞRENİN..

SORU Kendime ve aileme daha faydalı, sevecen,anlayışlı olmak adına ilaveten neler yapabilirim? Ocak ilk haftası baypass ameliyatı oldum, Benim için bu yeni dönemde eski olumsuz alışkanlık-davranışları terk ederek gelecek yılları azami faydalı yaşanabilir kılmak adına neler yapmalıyım! CEVAP Böyle olumlu düşünmeniz bile bir şeyler yapmaya başladığınızı gösterir. Olumlu düşünme biçimine sahip olan insanların daha mutlu, daha verimli, daha iyi insan ilişkilerinin olduğu bilinmektedir. Olumlu özelliklerinizi öne çıkararak, yardım etmeye hazır olduğunuzu çevreye hissettirerek, daha hoşgörülü olarak var olan potansiyelinizi en üst düzeyde kullanmaya çalışabilirsiniz. Elbette bunları yapmak için kendinize ve hobilerinize zaman ayırmak, bilgi ve becerilerinizi artırmak, sağlık durumunuzu dikkate almak da gereklidir. SORU Eşimle aramızda büyük sorunlar yaşıyoruz ve çok çaresizim, her şeyden koptum ve çok mutsuzum. Benim 2 çocuğum var ve onlar için, kendim için bu durumdan kurtulmak istiyorum. Ankara'da oturuyorum. Kamu Çalışanıyım.Evlilik Danışmanlarına gitmek istiyorum.Ancak ücretlerini karşılayacak gücüm bu dönemde yok. CEVAP Evlilikte yaşanan sorunların neler olduğunun belirlenip eşlerin birlikteçözüm yollarını araması ilk adımdır. Siz bu adımı geçmiş gibisiniz. Evliliğinizin sürmesi sizi mutsuz ediyor, ayrılık ekonomik veya başka güçlükleri beraberinde getirebilir (çocuklar açısından). İki karardan birini seçmek güç görünüyor. Evlilik danışmanına gitmek istemeniz olumludur. Tek başına da olsa, bunu yapmanız yarar sağlayabilir, fakat ideal olanı eşinizle birlikte gitmektir. İçinde bulunduğunuz durum depresyona da yol açmış olabilir. Kendini topladıktan sanra, iki seçeneğin de olumlu ve olumsuz yönlerini gözden geçirerek karar vermeniz doğru olur. SORU Ben okuyacağı bölümde kararsız kalmış şuan hazırlık okuyan bir işletme öğrencisiyim. Ben hukuk ve psikoloji arasında seçim yapamadım karar vermeye çalışıyorum ve eğer karar verirsem bu sayede önümüzdeki sene gerçekten istediğim karar verdiğim bölüme girmeyi hedefliyorum. Benim sizden ricam psikolog olmanın avantajlarını ve dezavantajlarını anlatmanız. CEVAP Puan türlerine göre sizin seçeceğiniz bölüm sayısı çok değildir. Üniversitede bölüm seçerken sevdiğiniz, istediğiniz, sizin kişilik yapınıza ve yaşam biçiminize uygun bir bölüm olmasına özen göstermek gerekir. Psikoloji okumak yalnız psikolog olmakla eşdeğer olarak görülmemeli, kendinizi tanıma ve geliştirme açısından da değerlendirilmelidir. En çok bilinen psikoloji dalı klinik psikolojidir. Klinig psikolog olmak için master ve doktora yapmak, klinik deneyim kazanmak önemlidir. Bu alanda iş olanakları sınırlı olabilir, fakat endüstri psikolojisi, spor psikolojisi, din psikolojisi, adalet psikolojisi, psikofizyolojik psikoloji, siyaset psikolojisi gibi alanlarda uzman boşluğu vardır. Ülkemizde meslek tanımları ve sınırları tam olarak belirlenmemiştir. Psikoloji de bunlardan biri olduğu için dezavantaj olarak düşünülebilir.

SORU SORMAK İÇİN TIKLAYIN…

EŞİMLE SORUNLARIMVAR ÇOK MUTSUZUM

BEBEĞİMİ KİMSEYE GÜVENİP BIRAKAMIYORUM

HAYAT BANA BOŞ GELİYOR

YAŞIM 31 AMA 10 YAŞINDA ÇOCUK GİBİYİM

BABAM GİBİ OLACAĞIM DİYE ÇOK KORKUYORUM

4 YAŞINDA OĞLUM CÜMLE KURAMIYOR

EVDEN DIŞARI ÇIKMAK İSTEMİYORUM

EN KÜÇÜK ŞEYİ BİLE SORUN YAPIYORUM

2 YILLIK EVLİYİM, EŞİMDEN ŞÜPHE EDİYORUM

EVLİ BİR ERKEKLE BERABERİM AMA...

SÜREKLİ PANİK HALİNDEYİM

İNSANLARDAN KAÇIYORUM, SÜREKLİ YALNIZ KALMAK İSTİYORUM

KENDİMİ ÇOK KÖTÜ HİSSEDİYORUM

ERKEK ARKADAŞIMIN AİLESİ BENİ İSTEMİYOR

#

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...3. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN..2. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...1. BÖLÜM


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:02 Haziran 2015Yayınlanma Tarihi:28 Ocak 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.