Uçakta ücretsiz el bagajı devri sona mı eriyor?

BBC Autos editörleri her hafta dünyanın birçok bölgesinden ulaşımla ilgili ilginç haberler derliyor.

Geçen hafta dünyadaki ulaşım sorunlarına yaratıcı çözümler sunan haberler öne çıktı. Bu çözüm önerilerinin bazıları zeki ve yaratıcı iken, bazıları da yolcuların şikâyet ve alaylarına konu olacak türden.

EL BAGAJI ÜCRETLİ OLACAK

Biraz tasarruf, biraz da müşteriden daha fazla para alma çabasıyla Amerikan United Airlines havayolu yolcuların el bagajını sınırlamak amacıyla yeni bir uygulama başlatıyor. Buna göre, ucuz biletli yolcuların ücretsiz el bagajı hakkı, koltuk altına sığacak bir çantayla sınırlı olacak. Ücret ödemeden baş üstü dolapları kullanılamayacak. Önümüzdeki yıldan itibaren başlayacak bu uygulama bu yolcuların 'air miles' biriktirmesine de son verecek. Yolcular önceden koltuklarını seçemeyecek, uçuş günü kendileri için belirlenen yerlere oturacak.

Bu girişimler sadece United Airlines'a özgü değil. Havayolu şirketleri yakıt giderlerinden tasarruf etmek için kargo yükünü azaltmak istiyor. Öyle ki Samoa Havayolları kilolu yolcular için 'şişmanlık vergisi' uygulamaya başladı.

KAĞIT BİSİKLET KASKI

Bu yılki uluslararası James Dyson icat ödülü kâğıt bisiklet kaskına verildi. Katlanabilir ve geri dönüşümlü bu kask bisiklet paylaşanlar için tasarlandı. 5 dolardan satılan kasklar kafayı koruma konusunda da etkili bulundu.

EcoHelmet adıyla satılan kaskın tasarımcısı Isis Shiffer'e 2017'de New York City'de piyasaya sürülmek üzere bu kaskları planlaması için 30 bin sterlin verilecek.

BBC TÜRKÇE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:27 Kasım 2016Yayınlanma Tarihi:26 Kasım 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.