Erkekler teknoloji kadınlar parfüm seçiyor

Yılbaşı ve Sevgililer Günü alışverişlerinde erkekler en çok parfüm, takı, kadınlar ise telefon gibi teknolojik ürünleri tercih ediyor.

Alışveriş çılgınlığının doruğa çıktığı aralık ayında, en çok tercih edilen hediyelikler, kadınlar için parfüm, takı erkekler için teknolojik ürünler oluyor. Bayramlar ve özel günler arasında en büyük alışveriş hacminin yaşandığı zaman dilimi olan yılbaşı, açık farkla hediye verilen en yoğun dönem olmayı sürdürüyor. Google'da da son 1 haftada “yılbaşı hediye” aramalarında yüzde 80, “sevgiliye hediye” aramalarında yüzde 100'lük artış görüldü. Caddeler, alışveriş merkezleri ve mağazalar, Noel Baba bibloları, süslenmiş çam ağaçları ve ışıl ışıl görüntüleriyle yılbaşı beklerken, sevdiklerine “en güzel” hediyeyi almak isteyenler için de çeşitli seçenekler sunuyor.

-Erkeklerin tercihi parfüm, kadınların “teknoloji” Erkeklerin tercih ettiği hediyeliklerin başında parfüm geliyor. Bunu takı ve kozmetik ürünler takip ediyor. Kadınların sevgilileri için tercihi ise genellikle, cep telefonu, oyun konsolları ve saat oluyor.

Hediye alışverişinde genel eğilim 100 liraya kadar olan ürünlerde, ancak hediye alınacak kişiye göre bu fiyat aralığı 2 bin lirayı bulabiliyor. Mağazaların ve markaların yılbaşı kampanyalarının yanı sıra fırsat siteleri de bugüne özel hediye fırsatları sunarken, hediyelik ürünlerin satıldığı internet sitelerindeki “kişiye özel yazılı Oscar ödülü”, “aşk kavanozu”, “yeni yıl mesajlı çikolatalar” ve “sihirli kupalar” da çok satılanlar arasında yer alıyor. Ürün çeşitliliğinin artmasıyla son yıllarda kişiselleştirilmiş ürünler yönelim artsa da parfüm ve kozmetik popülerliğini koruyor. Özel günlerde perakende hacminde olduğu gibi e-ticaret hacminde de artış gözleniyor. Yılbaşı hem özel günler hem de bütün yıl içinde en büyük hacme ulaşılan zaman dilimi olmayı sürdürüyor. Normal dönemde perakende içerisinde e-ticaretin oranı yüzde 1'lerde iken bu dönemde artış gösteriyor.

A.A


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:29 Aralık 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.