İşte mutsuz olan sürekli yemek yiyor

Finlandiya’da yapılan bir çalışmada, işinden memnun olmayan ya da çok çalışan kadınların daha çok yemek yediği ortaya kondu.

American Journal of Clinical Nutriti-on’nda yayımlanan çalışmada, çok çalışmaktan veya kariyer yapmaktan sıkılan kadınların da daha fazla yemek yemeye meyilli olduğu belirtildi.

Çalışma 30 ila 55 yaş arası 230 kadın üzerinde yürütüldü. Katılımcıların yüzde 22’sinin işlerinden memnun olmadığı ve kontrolsüz yemek yeme alışkanlıklarının bulunduğu anlaşıldı. Uzmanlar, kadınların iş stresinden dolayı duygusal tükenme yaşadığını bunun da yeme isteğini körüklediğini söyledi.

Çalışmayı yöneten Nina Nevanpera, “İşlerinden dolayı mutsuz olan kadınların şu an zayıf olsalar bile gelecekte kilo almaması için daha dikkatli olmaları gerekiyor” dedi. Uzmanlar ayrıca bu çalışma sonuçlrının obezite ile mücadele için de kullanılabileceğini söyledi.

 


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:15 Mart 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.