Çikolata yiyerek kilo vermek mümkün!

İngiltere'deki John Moores Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre akşam yemeğinden önce bitter çikolata yemenin kilo vermeye yardımcı olduğu belirtildi.

İngiltere'de yapılan araştırmaya göre akşam yemeğinden önce çikolata yemenin kilo vermeye yardımcı olduğu ortaya çıktı. 

Daily Mail'in haberine göre Liverpool şehrinde yer alan John Moores Üniversitesi'nde 50-65 yaş arasındaki gönüllü kadınlarla gerçekleştirilen araştırmada, akşam yemeğinden önce bir parça bitter çikolata yiyen katılımcıların yüzde 25 daha az yemek tükettikleri gözlendi.

Özellikle bitter çikolata yemenin öneminin altını çizen bilim insanları, beyaz ya da sütlü çikolata yiyenlerin ise aynı yöntemle kilo alabileceğini belirtti. 

Bilim insanları, araştırma sonucu ortaya çıkan sonuçların kilo kontrolü için çikolata yemeyi teşvik edici değil, çikolata yemek isteyenler için en doğru çeşit ve saati belirtmek için yapıldığını belirtirken bitter çikolatada yer alan polifenol bileşenlerinin yemekte alınan karbonhidratların sindirimini yavaşlattığı ve böylece iştahın azaldığını belirttiler. 

DAILY NEWS


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:04 Temmuz 2017Yayınlanma Tarihi:02 Temmuz 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.