Vücut da yaparım kariyer de!

Uzun süre oturmaktan kaynaklı ağrılarınız son buluyor! Ofis hayatınıza egzersizi taşımak sandığınız kadar zor değil. Birkaç kolay hareketle hem vücudunuzu hem zihninizi yenileyebilirsiniz.

İş hayatının getirdiği yoğunluk nedeniyle belki kendinizi spor salonlarına atamıyor ya da bir hevesle yazıldığınız pilates kursunuza uzun zamandır uğrayamıyorsunuz. Yoğun toplantı trafiği, artan iş yükü stresi ve masa başında geçirilen hareketsiz saatler aslında sağlığımızdan çok şey alıp götürüyor. Özellikle uzun süre hareketsiz kalan kas ve sinir sistemimiz bize isyan edercesine en küçük zorlamada ağrımaya başlıyor.

Ofis hayatınıza hareket getirmek sandığınız kadar zor değil. Birkaç basit ve etkili yöntemle hem esnek bir kas sistemine sahip olabilir hem de uzun saatler boyunca oturmaktan kaynaklanan postür bozuklukları gibi sorunlarınızı ortadan kaldırabilirsiniz.

Her saat başı tekrarlayacağınız bu egzersizlerle kendinizi yenilenmiş hissedeceksiniz. Bu hareketleri 10 defa tekrarlayabilirsiniz.

OFİSTE UYGULAYABİLECEĞİNİZ KOLAY VE FAYDALI EGZERSİZLER

1. Ofiste uzun süre oturmak ve bilgisayara bakmaktan dolayı en çok yorulan bölgelerin başında omuzlar geliyor. Omuzlarınızı iki saniye boyunca yukarı kaldırın. Ayrıca yukarı ve aşağıya doğru daireler çizerek omuzlarınızı rahatlatın.

2. Başınız ve enseniz diğer önemli bölgelerden biri. Başınızı yavaşça öne ve arkaya doğru eğerek esnetebilirsiniz.

3. Ellerinizi iki yana açıp sallayın ve daha sonra başınızın üstünde esneterek buluşturun. Ellerinizi başınızın arkasına koyarak sağa ve sola doğru eğilin. Dirseklerinizi iki yana açın ve gerin, bileklerinizi ise aşağı ve yukarı kaldırarak esnetin.

4. Sandalyede oturarak bacaklarınızı iki yana açıp kapayın. Daha sonra ayak bileklerinizi aşağı ve yukarı kaldırarak esnetin. Aynı hareketi dairesel olarak tekrarlayın.

5. Oturduğunuz yerde başınızı yukarı kaldırın ve belinizi esnetin.

Bu egzersiz hareketleri üzerinizdeki gerginliği alacak ve kendinizi daha zinde hissetmenizi sağlayacak. Otururken belinizi destekleyen yastıklar edinmek bel bölgenizi korur ve düzgün bir postürde çalışmanızı sağlar.

İşe giderken veya ofiste asansör yerine merdivenleri kullanmak da sizi ofiste dinamik tutmaya yardım eder. Haftanın en az üç günü düzenli spor yapmak kas dengenizi güçlendirir. En az yarım saat yapılacak bisiklet, yürüyüş ve yüzme gibi sporlar hem sağlığınızı olumlu etkiler hem de iş stresinizi azaltmaya yardımcı olur.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:30 Ekim 2019Yayınlanma Tarihi:06 Temmuz 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.