İnternet Bağımlılığı Psikiyatrik Hastalık

İnternet Bağımlılığı Psikiyatrik HastalıkAmerican Journal of Psychiatry (DOI.101176/appi.ajp.2007.07101556) dergisinde yazan psikiyatr Jerald Block, internet bağımlılığının DSM olarak bilinen Amerikan psikiyatrik hastalıklar elkitabının ikinci baskısına hastalık olarak ilave edilmesi gerektiğini ileri sürüyor. Bu hastalık aşırı internet kullanımı, internet erişimi engellendiğinde öfke veya depresyon, okul başarısında ciddi aksamalar ve sosyal yalnızlaşma şeklinde kendini gösteriyor.

Ortalama bir lise öğrencisinin haftada 20 saatini bilgisayar başında oyun oynayarak geçirdiği Güney Kore’de, hükümet bunun bir sorun olduğunu kabul etmiş durumda. Bunun için bu hastalığa yakalanmış olduğu düşünülen 200.000 çocuğa yardımcı olması için 1.000 civarında psikolojik danışmana eğitim verildi.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:02 Temmuz 2008

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.