Dünyanın en genç milyarderi

Forbes dergisinin hazırladığı milyarderler listesine göre, Kardashian ailesinin en genç üyesi Kylie Jenner dünyanın en genç milyarderi oldu. 21 yaşındaki Kylie Jenner, servetini kurucusu olduğu kozmetik markasına borçlu.

Ünlü isim bu ünvanla 23 yaşında milyarder olan Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'i tahtından etti. Kylie Jenner'ın kendi ismini taşıyan kozmetik markasının geçen yıl 360 milyon dolar satış gerçekleştirdiği tahmin ediliyor. Jenner, Forbes dergisine yaptığı açıklamada, "Bir beklentim yoktu. Servet elde etmeyi planlamamıştım" dedi ve ekledi:

Peki Kylie Jenner nasıl bu kadar zengin oldu?

2015 yılında doğal dudaklarıyla ilgili özgüveni olmadığı için dolgu kullandığını kabul eden Jenner, Kylie Kozmetik adındaki markasını piyasaya sürdü.

Şaşırtıcı bir şekilde ürünleri, diğer geleneksel kozmetik markalarının aksine internet üzerinde yoğun rağbet gördü.

O kadar meşhur oldular ki ürünler hemen tükendi. 18-34 yaş arası 128 milyon Instagram takipçisi, şirketinin hedef kitlesini oluşturuyor.

Çok az masrafı var

Forbes dergisi geçen yıl yayımladığı kapak haberinde Jenner'ın şirketinin gelirine kıyasla az bir masrafı olduğunu yazdı. Bunun nedeni şirketin internet üzerinden satış yapması. Operasyon ve prodüksiyonun kalanı dışarıdan insanlar aracılığıyla hallediliyor.

Jenner bu kadar büyük bir sosyal medya fenomeniyken pazarlama masrafları ise neredeyse yok denecek kadar az.

Hem anne hem menajer: Kris Jenner

Kris Jenner, hem bir anne hem de olağanüstü bir menajer olarak çocuklarının finansal faaliyetlerini yürütüyor, böylece ailesinin milyon dolarlık bir imparatorluk haline dönüşmesini sağlıyor. Bunun karşılığında yüzde 10 menajerlik ücreti alan Kris Jenner, finanstan halkla ilişkilere kadar çocuklarının çoğu işini yürütüyor.

Kylie Jenner'ın piyasaya sürdüğü rujun anında tükenmesi annesinin bu alanda bir iş fırsatı olduğunu görmesini sağladı. Shopify adlı platformu kullanan Kris Jenner, Kylie Kozmetik'in daha büyük bir alanda satış yapmasını sağladı.

Forbes dergisinin, Kylie Jenner'ın kendi kendine en genç yaşta milyarderliğe ulaşan kişi olduğunu açıklaması sosyal medyada farklı yorumlara neden oldu.

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:09 Mart 2019Yayınlanma Tarihi:08 Mart 2019

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.