Çok şaşırtıcı depresyon belirtileri var

Depresyonun çok şaşırtıcı, bilmediğiniz, bildiklerinizin çok dışında belirtileri var. İşte çok şaşırtıcı depresyon belirtileri… Depresyonda mısınız? Depresyonda değil misiniz?

Alışveriş çılgınlığı

Alışverişleriniz kontrolden çıktı mı? Harcamalarınızı örtbas ediyor musunuz? Depresyonda olan bazı insanlar için, mağazalardan ya da internetten yapılan alışverişlerin dikkat dağıtıcı ya da özgüven arttırıcı olarak kullanılması sık rastlanan bir durumdur. Ancak “perakende terapisi” kısa süren bir mutluluk sağlar, çünkü altta yatan depresyonu ele almaz. Ayrıca alışveriş alanlarının bipolar bozuklukta mani belirtisi olabileceğini de unutmayın.

Fazla Alkol Tüketimi

Neredeyse depresyon bozukluğu olan kişilerin yaklaşık üçte biri alkol kullanıyor. Endişe ve depresyon ile başa çıkmak için içmeniz gerektiğini düşünüyorsanız, onlardan biri olabilirsiniz. İçkinin size geldiğini ve sorunlardan uzaklaştığınızı düşünseniz de, alkol bir iç karartıcıdır, bu nedenle aşırı kullanmak depresyon olaylarını daha kötü yapabilir.

Unutkanlık

Depresyon, sisli veya unutkan hissetmenin bir nedeni olabilir. Çalışmalar, uzun süreli depresyon veya stresin vücudun kortizol seviyesini yükseltebileceğini göstermektedir. Bu, beynin hafıza ve öğrenme ile ilişkili kısmını küçültebilir veya zayıflatabilir. Depresyon bağlantılı hafıza kaybı, yaşlı insanlar için daha kötü ilerler. İyi haber: Depresyonu tedavi etmek, depresyonla ilgili hafıza sorunlarını da iyileştirebilir.

Aşırı İnternet Kullanımı

Gerçek hayat yerine sanal sosyal etkileşimleri mi tercih edersiniz? İnternette aşırı zaman harcamak depresyon belirtisi olabilir. Çalışmalar yüksek düzeyde depresyon ile aşırı internet kullanımı arasında bir bağlantı olduğunu göstermiştir. İnterneti aşırı kullanan insanlar, zamanlarını pornografi, çevrimiçi topluluk ve oyun sitelerinde geçirme eğilimindedir.

Aşırı Yeme ve Obezite

Alabama Üniversitesi'nden yapılan bir 2010 araştırması, depresyonda olduğunu bildiren genç yetişkinlerin bel bölgelerinden daha fazla kilo alma eğiliminde olduğunu, yani kalp hastalığı için bir risk bulunduğunu tespit etti. Diğer çalışmalar, özellikle orta yaştaki insanlarda depresyonun tıkınırcasına yeme ile bağlantılı olduğunu göstermiştir. Depresyonu tedavi etmek bu sorunların tedavisinde yardımcı olabilir.

Hırsızlık

Dükkan hırsızlarının yaklaşık üçte biri depresyondan muzdarip. Depresyon dolayısıyla kendilerini güçsüz ve önemsiz hisseden bazı insanlar için, güç ve önem duygusu sağlar. Ayrıca hırsızlık "uyuşukluk" hissinden kurtulmaları mümkün olabilir. Depresyonda oldukları için hırsızlık yapan insanlar için, bu duygular çaldıkları maddeden daha önemlidir.

Sırt ağrısı

Hiç geçmeyen bir sırt ağrınız var mı? Çalışmalar, depresyonun kronik bel ağrısı için bir risk faktörü olabileceğini göstermektedir. Bir çalışma, kronik bel ağrısı olan kişilerin% 42'sinde, bel ağrısı başlamadan önce depresyon yaşadığını gösterdi. Bununla birlikte, depresyon çoğu zaman göz ardı edilebilir ya da teşhis edilemez, çünkü insanlar onu ağrı ve acılarla ilişkilendirmezler. Aynı şekilde, kronik ağrınız olması da sizi depresyon riskine sokar.

Riskli Cinsel Davranış

Depresyon, seksüel ilginin artmasından ziyade libido kaybıyla daha sık ilişkilidir. Ancak bazı insanlar depresyon veya stresle başa çıkmak için seksi kullanır. Aldatma, cinsel takıntı ve güvensiz seks gibi yüksek riskli davranışların tümü depresyon belirtileri olabilir. Ayrıca dürtü kontrolü ile ilgili problemleri yansıtabilir veya bipolar bozuklukta bir mani belirtisi olabilir. Ayrıca sağlık ve kişisel yaşamınızda ciddi, olumsuz etkileri olabilir.

Abartılı Duygular

Genellikle depresyonda olan insanlar çok az duygusal ifade gösterirler. Bazı zamanlarda çok fazla duygusal tepki gösterebilirler. Birdenbire tahrip edici veya patlayıcı olabilirler. Abartılı hüzün, umutsuzluk, endişe veya korku duygularını ifade edebilirler. Bazıları değersizlik hissi veya aşırı veya uygunsuz suçluluk hissi içinde olabilirler. Buradaki kilit nokta davranışlardaki ani bir değişikliktir. Genelde duyguları belli bir seviyede olan bir kişi aşırı duygusal hale gelirse, depresyon bunun nedeni

Kumar

Kumar sizi heyecanlandırıyor. Ancak, eğlence için değil bağımlılık gibi kumar oynarsanız, depresyonda olabilir veya kumar bağımlılığı bozukluğu yaşayabilirsiniz. Sorunlu kumarbazların depresyona girmeleri ve alkolleri kötüye kullanmaları diğerlerinden daha olasıdır. Birçok kumarbaz öncesinde endişeli ve depresyonda olduklarını söylüyor. Kumar her ne kadar anlık olarak sizi mutlu etse de depresyondan çıkarmaz

Sigara içmek

Sigarayı bırakmakta sorun mu yaşıyorsunuz? Depresyonda olmak, sigara içme riskinizi iki katına çıkarır. CDC'ye göre, günde bir paketten daha fazla ve uyandıktan sonra 5 dakika içinde sigara içilmesi, depresyon belirtisidir.  Depresyonda sigara içenlerin sigarayı bırakma olasılığı daha düşük olsa da, yapabilirler. Bilişsel-davranışçı terapi ya da antidepresan ilaçlar gibi depresyon tedavisinde kullanılan tekniklere benzer programlar sigarayı bırakmanıza yardımcı olabilir.

ÜCRETSİZ PSİKOLOJİK TESTLER İÇİN TIKLAYIN...

Kendine Bakmamak

Emniyet kemerinizi takmanın depresyonla ne alakası var? Birdenbire temel bakımın ihmal edilmesi, bir depresyon belirtisi ve düşük özgüven olabilir. Belirtiler, dişlerinizi kıvırmamak veya fırçalamak ya da fiziksel muayeneleri atlamak ya da kalp hastalığı ya da diyabet gibi kronik durumlara yatmamak kadar büyük olabilir. Depresyonunuz için yardım alın, muhtemelen kendinize tekrar bakmaya başlayacaksınız.

WEBMD / Zeynep Güçlücan


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:25 Kasım 2020Yayınlanma Tarihi:02 Temmuz 2019

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.