Boşanmayı önlemenin 7 yolu

İşte uzmanlara göre boşanmayı önlemenin 7 yolu.

İşte uzmanlara göre boşanmayı önlemenin 7 yolu.

İlişki uzmanları, boşanmayı önlemek, evliliği devam ettirmek ve bir ömür boyu mutlu bir birlikteliğin biraz çabayla mümkün olduğuna dikkati çekti. İşte uzmanlara göre boşanmayı önleminin 7 önemli yolu bulunuyor. Uzmanlar, bunlara ilişkin şunları söyledi;

DAHA FAZLA SEKS YAPIN

Evliliğin ilerleyen yıllarında sekse olan düşkünlük azalabilir. Ancak, seksin sağlık ve duygusal açıdan ilişkiye kattığı değer göz ardı edilemez. Düzenli seks ruh halini iyileştiriyor, kişileri daha sabırlı kılıyor, öfke kontrolü yapılmasına yardımcı oluyor ve çiftleri daha iyi bir birlikteliğe doğru yönlendiriyor.

1 HATAYA KARŞILIK 5 İYİ ŞEY

Araştırmalar, evliliğin istikrarlı olması için yapılan her bir hata için beş güzel şey yapılması gerektiğini ortaya koyuyor. Çiftlerin birbirlerine karşı yaptıkları hatalı davranışların risk oluşturmaması için her bir hataya karşılık olarak 5 pozitif davranış sergilenmesi gerekiyor.

STANDARTLARINIZI YÜKSEK TUTUN

Birçok insan evlilikte standartlarını yüksek tuttuğu için eleştiriliyor. Bunun aksine standartları yüksek tutmak gerek. ’Daha fazla isteyen daha fazlasına sahip olur. İkinci sınıf evliliğin kabul edilmemesi gerekiyor. Evlilikte kalite, karşılıklı saygı, romantizm gibi özellikler arayan idealist standartları olanlar sonunda bu tür evlilik yaparlar. Ancak düşük standartları olan kadın ve erkeklerin ise bu özellikleri barındırmayan sıradan evlilikleri olur. Ne kadar fazla tatmin edici ve daha iyi ilişki peşinde olursanız o özlemini duyduğunuz ilişkiyi yaşama şansınız da yüksek olur.

ARKADAŞ VE AKRABALARINIZA YAKIN OLUN

Günümüz evlilikleri iki kişilik müesseseye dönüştü. Çiftlerin tüm destek ve ilgisi sadece birbirlerinden bekler hale geldiği tehlikesidir. Çiftlerin her şeyi birbirlerinden bekler olmaları hiç realistik ve sağlıklı değil. Aile ve arkadaşların çemberin içinde tutulmaları gerekiyor. Evliliğiniz sizin birincil önceliğiniz olmalı tek önceliğiniz değil. Ünlü evlilik tarihçisi Stephanie Coontz, mutlu evliliğin çiftlerin birbirine en az duygusal sorumluluk yüklediği evlilikler olduğunu savur. Bu eşinize karşı hissettiğiniz duygusal yakınlığın derecesiyle ilgili değil. En mutlu çiftlerin birbirleri dışında zengin ilgi alanları olanlar ve arkadaş ve ailesinden destek görenler arasında bulunuyor.

EŞİNİZİN SİZİ MUTLU ETMESİNİ BEKLEMEYİN

Mutluluk kişinin kendi içinde olduğunu ifade eden Coontz, eşinizin sizi mutlu etmesini beklememin gerçekçi olmadığını belirtiyor. Bir çocuk dünyaya getirmek veya yeni bir evliliğin kişiye kısa dönemli mutluluk sunduğuna da dikkati çeken Coontz, ’Eğer genel olarak mutluluk derecesiniz 1’den 10’a kadar bir değerlendirme içinde 8 ise bu değer evlendiğinizde veya çocuk sahibi olduğunuzda da aynı olacaktır’ diyor. İyi haberleri birlikte kutlayın; Boşanmaya sebep olan şey negatif olayların artması değil yaşanan pozitif şeylerin azalmasıyla ilgilidir. Denver Üniversitesi’nden Howard Markman, araştırmaların iyi bir ilişkinin çiftlerin birbirleriyle ne kadar hoş vakit geçirip gülebildikleriyle doğru orantılı olduğuna dikkati çekiyor.

HEYECAN

Çiftlerin ilişkilerinde daha hoş şeyler yerine daha heyecanlı şeyler yapmaya ihtiyaç vardır. Denver Üniversitesi’nden Howard Markman, birlikte yapılacak heyecan verici şeylerin listesi yapılarak haftada bir kere uygulamanın sağlıklı bir ilişki için şart olduğunu savunuyor. Evliliğin düzenli olarak yeni şeyler deneyip yeni tecrübeler edinerek korunabileceğine dikkat çekiyor.

DHA


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:21 Temmuz 2015Yayınlanma Tarihi:24 Temmuz 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.