Atasoy BM Uyuşturucu Kontrol Toplantısında

Prof. Dr. Sevil Atasoy, 31 Ekim- 17 Kasım 2017 tarihleri arasında Viyana’da gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu’nun oturumuna katıldı.

Kurulun 13 üyesinden biri olan Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Adli Bilimler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sevil Atasoy, toplantıların ilk iki gününde Tahminler Daimi Komitesi’nin çalışmalarında yer aldı.

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Adli Bilimler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sevil Atasoy, 31 Ekim- 17 Kasım 2017 tarihleri arasında Viyana’da toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu’nun 120’nci oturumunda.

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu, uluslararası sözleşmeler ışığında dünya ülkelerinin uyuşturucu ve öncül kimyasalların yasa dışı arz ve talebiyle mücadelesini izleyerek yasal ihtiyaç, üretim, imalat, ihracat ve ithalatı onaylıyor.

Kurulun ayrıca ambargo teklif etme yetkisi bulunuyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu’nun, BM tarafından beş yıllığına seçilen 13 üyesinden biri olan Prof. Dr. Sevil Atasoy, toplantıların ilk iki gününde Tahminler Daimi Komitesi’nin çalışmalarında yer aldı.

Prof. Dr. Sevil Atasoy, 5-9 Kasım 2017 tarihleri arasında Cenevre’de yapılacak Dünya Sağlık Örgütü toplantısında kurulu temsil ederek, piyasaya yeni giren psikoaktifler  ile esrar etkin maddelerinin denetimi konusunda görüş bildirecek.

 Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:03 Kasım 2017Yayınlanma Tarihi:02 Kasım 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.