Zuckerberg 'sanal gerçeklik soygunu' suçundan mahkeme önünde

Facebook'uin kurucusu Zuckerberg, Oculus'u satın almasından sonra sanal gerçekliğe büyük ilgi göstermeye başladı.

Facebook'un sahibi ve kurucusu Mark Zuckerberg, "sanal gerçeklik teknolojisinin çalındığı" iddialarına karşı şirketini savunmak üzere bugün mahkeme önüne çıkacak.

Ünlü oyun geliştirme stüdyosu id Software'in sahibi Zenimax Media, Facebook'a iki milyar dolarlık telif hakları davası açmıştı.  Zenimax, sanal gerçeklik alanındaki buluşlarının Oculus adlı şirketin kendi sanal gerçeklik cihası Rift'te yasadışı yollardan kopyalandığını savunuyor.

Facebook, Oculus'u 2014'te satın almıştı. Sanal gerçeklik, Facebook'un önümüzdeki 10 yıldaki stratejisinin önemli bir parçası olarak görülüyor.

Zuckerberg'in, Zenimax'ın sanal gerçeklik teknolojisinin potansiyelini anlamakta geç kaldığını ve Oculus'un kendi çalışmalarının teknolojiyi bugünkü değerine kavuşturduğunu savunması bekleniyor.

Oculus'un sözcüsü BBC'ye yaptığı açıklamada "Mahkemede savunma yapmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Oculus ve kurucuları sanal gerçekliğe çok fazla para ve zaman yatırdı. İnsanların etkileşim ve iletişimini kökünden değiştireceğine inanıyoruz. Bu teknolojiyi inşa etmek için gereken vizyon, uzmanlık ve sabra sahip olmayan başka bir şirketin bu nafile girişimini üzüntüyle karşılıyoruz" dedi.

Tartışmanın odağında, Doom ve Quake gibi oyunları yapan efsanevi oyun tasarımcısı John Carmack bulunuyor. Carmack'ın kurucularından olduğu id Software'in sahibi Zenimax Media.

Carmack, kısa bir süre hem id Software hem de Oculus için çalıştı. Ancak Kasım 2013'te id Software'den tamamen ayrıldı.  John Carmack id Software'den ayrılırken şirkete ait fikri mülkiyetleri berareberinde götürmekle suçlanıyor.

NTV


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:19 Ocak 2017Yayınlanma Tarihi:18 Ocak 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.