Yürüme zorluğu şikayetiyle gitti...

Yürüme zorluğu şikayetiyle gitti beyin tümörü çıktı.

Kayseri’de oturan 60 yaşındaki Refik Dalçıntüten, sol bacağında güçsüzlük ve yürüme bozukluğu şikayetiyle gittiği hastanede yapılan kontrollerde, beyninde 2 tümör tespit edildi. Dalçıntüten, tek ameliyatla sağlığına kavuştu.

Yürükte zorlanan ve bacaklarında sürekli ağrı hissetmeye başlayan 60 yaşındaki Refik Dalçıntüten, Acıbadem Kayseri Hastanesi’ne başvurdu. Yaklaşık 1 aydan bu yana sol bacağında güçsüzlük ve yürüme bozukluğu çeken hastanın, yapılan fiziki muayene ve MR çekimlerinin ardından, beyninde üç yerde tümörün bulunduğu ortaya çıktı. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Tucer’in yaptığı başarılı ameliyatla, beynindeki 3 tümör temizlenen Dalçıntüten’in sağlığı, normale döndü. Ameliyatı gerçekleştiren Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Tucer, şöyle dedi:

"Metastatik beyin tümörlerinde en etkili tedavi tümörün çıkarılması, radyoterapi ve kemoterapi tedavileri olduğu için, hastaya önce cerrahi müdahalede bulunduk. Bu amaçla, frontal ve paryetalde iki farklı bölgede bulunan tümörleri, nöronavigasyon ve introoparatif ultrason kullanarak, mikro cerrahi eşliğinde tek seansta çıkardık."

DHA


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:03 Kasım 2015Yayınlanma Tarihi:30 Ekim 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.