Yılbaşı gecesi böyle beslenin

Yılbaşından sonra mümkün olduğu kadar erken uyanmaya çalışın.

Yılbaşında neler yemeli, nelerden uzak durmalı? Yeni yıla sağlıklı bir başlangıç için yılbaşı öncesi ve sonrası için beslenme önerileri… Son bir hafta daha kontrollü beslenerek yılbaşı gecesine kendinizi hazırlayın. Özel bir detoks programıyla ödemlerinizden kurtulabilir, hem de istediğiniz elbiseye girebilirsiniz.

Yılbaşı günü akşam rahatlıkla yemek yemek amacıyla gündüz hiçbir şey yememek, fazlasıyla kilo almanıza sebep olur. Çünkü uzun süre açlığın üzerine yenilen yemek daha fazla yağ depolamanız demektir. 3-2-1 kuralını uygulayın. Geceye hazırlanmak için sabah çok yoğun, öğle yemeğinde daha az yoğun ve akşam yemeğinde hafif yoğunlukta öğün geçirin.

• Sabah 3 ince dilim ekmek, 1-2 dilim peynir, birkaç zeytin ve bol söğüş ile güne başlayın.
• Öğle yemeğinde 2 dilim ekmek, az miktarda et, sebze yemeği, yoğurt ile güne devam edin.

• Akşam yemeği, en hafif öğün olsun. 1 dilim ekmek, az miktarda sebze ve yoğurt ile öğünü planlayın. Akşam yemeğine hindi eti de ekleyebilirsiniz. Böylelikle yılbaşı atıştırmalıklarından 1-2 saat önce yiyerek açlık hissini ortadan kaldırmış olursunuz. Kuşluk ve akşamüstü ara öğününü mutlaka yapın.

Az yağlı süt-yoğurt, meyve, yağsız ve tuzsuz kuru yemiş (çiğ fındık, badem vb.) tercih edin. Yılbaşı gecesi çerezlere gelince; az tuzlu ve az yağlı kuru yemişler tercih edebilirsiniz. Leblebi, yaban mersini, kuru üzüm, dut kurusu, çiğ fındık, tuzsuz badem gibi sağlıklı seçimler de yapabilirsiniz.

. Yemekte su tüketiminize dikkat edin. Gün içinde 1,5 litreye yakın suyunuzu tüketin. Kalan yarım litre su miktarını geceye yaymaya çalışın. Bu şekilde su midenizde yer kaplayacak ve daha kontrollü davranabilecekseniz. Aynı zamanda vücuda alınan alkolün daha rahat atılmasını da sağlamış olacaksınız. Besin alımınızda daha kontrollü davranabilmek için yemekte sık sık çatal ve bıçağı elinizden bırakın.

YILBAŞINDAN SONRA BUNLARA DİKKAT EDİN!

• Mümkün olduğunca erken kalkın.
• Su tüketiminizi arttırın. Kalkar kalkmaz bol bol için ve bir kaç kuru meyve tüketin.
• Biberiye, kekik ve yeşil çay gibi bitki çaylarının yanı sıra bol miktarda yeşillik ve sebze tüketin.
• Kafeinli içeceklerden uzak durun.
• Açık havada 1-1,5 saat hafif tempoda yürüyün.
• Karbonhidratı azaltın.
• Ağır bir kahvaltıdan kaçının (yağlı ve tuzlu yiyecekler)
• Ara öğünlerde az yağlı süt ve yoğurt tercih edin.

HÜRRİYET AİLE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:25 Aralık 2014Yayınlanma Tarihi:27 Aralık 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.