Yeni nesil insülin tedavisi

Yeni geliştirilen insülin tedavisinin, tip 2 diyabetli hastalarda ciddi kan şekeri düşüklüğü (hipoglisemi) riskini azalttığı ortaya kondu.

Yeni geliştirilen ve kontrollü çalışma grubunda etkileri incelenen uzun süreliinsülin tedavisine yönelik bilimsel çalışmayla tip 2 diyabetlilerde yeni uzun etkili insülin tedavisinin, hastalarda ciddi kan şekeri düşüklüğü riskini azalttığı belirlendi.

Bu yıl ABD'nin San Diego kentinde 77'ncisi düzenlenen Amerikan Diyabet Derneğinin yıllık toplantısında, yeni nesil insülinlere ilişkin çalışmaların sonuçları sunuldu.

Eş zamanlı olarak "New England Journal of Medicine" dergisinde de yayımlanan çalışma kapsamında, yeni nesil uzun etkili insülin ile halen kullanımdaki uzun etkili insülinin, vücudun düzgün çalışması için yeterli insülin üretmediği zaman veya vücut hücreleri insüline tepki vermediğinde ortaya çıkan tip 2 diyabetli hastalarda, kalp damar hastalığı gelişim riski yönünden karşılaştırması da yapıldı.

Farklı ülkelerden toplam 7 bin 637 katılımcının dahil edildiği ve 2 yıl süren kontrollü çalışma gruplarının incelendiği çalışmada, kalp damar hastalığına bağlı ölüm, kalp krizi ve inme riskleri her iki grupta da benzer seviyelerde çıkarken, yeni nesil insülinlerin mevcut insülinlere göre ciddi kan şekeri düşüklüğü olarak tanımlanan ve istenmeyen yan etkileri olan şiddetli hipoglisemi görülme riskini yüzde 43 oranında azalttığı görüldü.

A.A


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:15 Aralık 2017Yayınlanma Tarihi:01 Ağustos 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.