‘Yeni kanun suç oranlarını düşürecek’

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: "Yeni kanun suç oranlarını düşürecek"

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, TBMM’ye sunulan ruh sağlığıyla ilgili yeni kanunun tasarısını Türkiye Gazetesine değerlendirdi.

PROF. DR. NEVZAT TARHAN: Kanun teklifinin son derece ayrıntılı şekilde hazırlanmış ve tanımlamalarının iyi yapılmış bir metin olduğunu söyleyen Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de ruh sağlığı problemlerinin ciddi şekilde arttığına dikkat çekerek, bu teklifin kabul edilerek kanunlaşması durumunda problemlerin çözümünde önemli bir adım atılacağını ifade etti.

Ruh sağlığı bozuk olan kişilerin toplumda suç davranışını artırdığını belirten Prof. Dr. Tarhan “Türkiye’de yapılan çalışmalar 5 kişiden birinin ruh sağlığının bozuk olduğunu gösteriyor. Yani 5 kişiden birinin çevresiyle ilişkileri problemli. Bunlar tedavi edilebilirse topluma kazandırılabilir. İntihar, boşanma ve diğer suçların oranı düşebilir” dedi.

Yasa teklifinin kişinin kendi haklarıyla birlikte hizmet verenle hizmet alanın haklarını koruyacak bir düzenlemeyi de içerdiğine dikkat çeken Prof. Dr. Tarhan “Meslek tanımları da yapılıyor. Merdiven altı hizmet veren kendine, yaşam koçu, evlilik terapisti diyen kişilerin faaliyetleri de düzenlenebilecek” dedi.

Kanun tasarısında bazı eksik noktalar bulunduğunu hatırlatan Prof. Dr. Tarhan “Özellikle bağımlılık tedavisinden sonraki rehabilitasyon merkezlerinin kurulması gerekir. 0-3 grubu çocukların eğitimi için anne baba okullarının kurulması, aile danışmanlığı hizmetlerinin tanımlanması, eğitiminin yüksek lisans programına bağlanması da kanunda yer almalıdır” dedi.

TÜRKİYE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:12 Ocak 2019Yayınlanma Tarihi:11 Ocak 2019

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.