Yeni evliyiz ama...

"2,5 aylık evliyiz. Eşim bazı akşamlar evde beni tek bırakıp dışarı çıkıyor ve geç saatlerde geliyor. Oysaki ben onsuz daha hiçbir yere gitmedim. "

Üsküdar Üniversitesi NPSUAM Feneryolu Polikliniği'nden Prof. Dr. Orhan Doğan, ruh sağlığınızla ilgili sorularınızı cevaplandırıyor…

DEPRESYONLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

CİNSEL SORUNLARINIZ MI VAR? ÇÖZÜN...

TAKINTILARINIZI YENEBİLİRSİNİZ...

KİŞİLİK BOZUKLUKLARI İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞINIZ VARSA ÜZÜLMEYİN, KURTULABİLİRSİNİZ'...

CİNSEL SAĞLIKLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİYİ ÖĞRENİN..

 SORU SORMAK İÇİN TIKLAYIN

evlilikSORU Beş aydır depresyon ilaçları kullanıyorum. Birkaç defa bırakmaya çalıştım, bıraktığım zaman baş dönmesi, mide bulantısı el ve ayak titremesi yapıyor ama bağımlı kalmak istemiyorum. Bu ilaçları bırakmanın yöntemini söylerseniz sevinirim. CEVAP Antidepresanların önerilen kullanılma süresi daha uzundur. Bırakma kararını kişi kendi başına değil, doktoruyla birlikte vermelidir. Antidepresanların çoğu, aniden bırakıldığında yukarıdakiler gibi belirtilere yol açabilir. Bırakma kararından sonra doktorunuz ilacın dozunu azaltıp bu dozda ne kadar süreyle kullanılacağını belirler. Bundan sonra da doz azaltılır ve sonunda bırakılır. Bu biçimde azaltarak bırakma ile "bırakma belirtileri" görülmeyebilir. Bu biçimde bırakılmazsa, bırakma belirtileri bir hafta kadar sürebilir. SORU Yirmi iki yıllık evliliğimde 20 yıl çok mutluyduk. 2002'de ufak çapkınlık, 2005'te iki sene süren bunalımlı aşk yaşadı. 2007'de boşandık ama beni bırakmıyor. Kadından da çok kereler vazgeçti, ama şu an onunla çok kötü durumda. Hayata yeniden başlamaya korkuyor. Onu aşağılıyor, beni yüceltiyor. Bunu kadın da biliyor. Mailleşiyoruz çünkü. Zorla ev tuttu ama geri gelmek istiyor. Aslında çok uzun hikaye ama yer kısıtlı. Hayat beni de korkutuyor. Güveneyim mi bilmiyorum. CEVAP Böyle durumlarda erkek genellikle içinden iki kadını karşılaştırır. Bu da kafasını karıştırır, zaten inişli-çıkışlı gidiş de bunu gösteriyor. Burada temel sorun erkekte ve ne istediğini bilmemesindedir. Boşandıktan sonra eski eşini bırakamama, yeni ilişkisinde düş kırıklığı yaşama, yaşama yeniden başlamaktan korkma tamamen erkeğin kişilik yapısıyla ilgilidir. Eski eşini bırakamama konusunda kadının da bırakamamasının rolü olabilir. Boşandıktan sonra kadın kafasında ve yüreğinde bu ilişkiyi bitirmiş olsaydı, tekrar gelmeye cesaret edemezdi. Böyle bir erkek eski eşine dönerse, her şey düzelir mi? Çok zor. Yine iniş-çıkışlar, mutsuzluklar, düş kırıklıkları yaşanması olasılığı vardır ve yüksektir. SORU İki buçuk aylık evliyiz. Eşim bazı akşamlar evde beni tek bırakıp dışarı çıkıyor ve geç saatlerde geliyor. Oysa ben onsuz daha hiçbir yere gitmedim. Beni evde bırakıp gitmesi beni önemsemediğini düşündürüyor  ve onun yanında kendimi çok değersiz hissediyorum. Onunla bunu defalarca konuştum ama hep aynısını yapıyor. Sonra da eve gelince ben huzursuzluk yapıyorum. CEVAP Evliliklerde böyle bir durumun kabul edilmesi güçtür, hele yeni evliliklerde hiç kabul edilemez. Burada belirtildiği gibi, bu davranış önemsenmeme, değersizlik duygusu ve güvensizlik duygusuna yol açar. Erkeğin bu davranışını sürekli tekrar etmesi de bu duygu ve düşünceleri pekiştirir. Evde kadının bunu sorun yapması doğaldır. Erkeğin neden gittiği, nereye gittiği, neden geç geldiği gibi konular açıkça konuşulmalı; birlikte yaşamaya ve evliliğe özen göstermesi istenmelidir. Herhangi bir sonuca ulaşılamazsa, bir evlilik terapistinden yardım alınmalıdır.  

YENİ EVLİLİYİZ AMA...

EŞİM BENİ SÜREKLİ ALDATIYOR

SÜREKLİ DÜŞÜNÜYORUM SÜREKLİ UNUTUYORUM

 NEDENİNİ BİLMEDİĞİM KORKULARIM VAR

 DÜŞÜNCE TAKINTIM VAR

DİĞER SORU-CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLATIN...5.BÖLÜM

#

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...3. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...2. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...1. BÖLÜM


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:31 Ocak 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.