Yeni evlenenlere resmi öneriler

Devlet, çiçeği burnunda evli çiftleri kendi hallerine bırakmadı. İşte yeni evlenenlere resmi öneriler.

Devlet, çiçeği burnunda evli çiftleri kendi hallerine bırakmadı. İşte yeni evlenenlere resmi öneriler.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın hazırlattığı “Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri” kitabı, taze çiftlerin bu dönemi ‘en sağlıklı şekilde atlatmalarına’ yönelik öneriler içeriyor.

İlk öneri, “Sevgiliden önce, dost olun”...AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca hazırlatılan “Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri” kitabında, çiftlere evliliğin ilk yıllarına yönelik tavsiyelerde bulunuluyor. İlk yılların evliliğin geleceğinde belirleyici olduğu belirtilen kitapta, çiftlere bir sevgili olmanın ötesinde, dost olabilmeyi de öğrenmeleri, oldukça farklı aile ortamlarından geldiklerini unutmamaları, birbirlerine alışmalarının zaman alacağı hatırlatmaları da yer alıyor.

EŞİNİZLE SAĞLIKLI İLETİŞİM KURMANIN YOLLARI

‘İLK YILLAR ROMANTİKTİR’

Kitaptaki “Evliliğin İlk Yılları” bölümünde, evliliğin ilk günleri, eşler arasındaki yakınlığın en fazla olduğu dönem olarak nitelendiriliyor. Kitaba göre bu dönemde mutluluk duygusu en fazla seviyede yaşanırken, romantizm de yoğun oluyor. Sözlü sevgi ifadelerinin de bu dönemde sıklıkla kullanıldığının belirtildiği kitapta, “çiftler arasındaki bu muhabbet, evliliğin ilk iki senesi içinde azalma gösterebilir” uyarısında bulunuluyor. Kitapta, çiftlere birlikte yaşamayı öğrenmeleri için şu önerilerde bulunuluyor:

 AMAN BUNLARA DİKKAT

“Problem çözme becerilerini geliştirin, çatışmalar esnasında aranızdaki saygıyı koruyun, samimiyet ve içtenliği bozmamak için gayret gösterin. Bir sevgili olmanın ötesinde dost olabilmeyi, birlikte ortak karar alabilmeyi öğrenin, hayata ve evliliğinize dair idealleri koruyun. Birbirinizden oldukça farklı aile ortamlarından geldiğinizi unutmadan, birbirinize alışmanızın zaman alacağını ve çaba göstermeniz gerektiğini dikkate alın.” HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:10 Temmuz 2012Yayınlanma Tarihi:12 Temmuz 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.