Yaz hamilelerine bu haber sizin için!

Yaz ayları, birçok insan için yılın en güzel ayları ancak bu dönemi hamile olarak geçirenler için durum her zaman böyle olmayabiliyor.

Uzmanlar, hamileliği sıcak yaz aylarına denk gelenlere, mevsimi daha rahat geçirmeleri için basit ama etkili önlemler almalarını öneriyor.

Yaz hamilelerinin hem sıcaklarla baş etmek hem de tatillerini daha verimli ve güzel geçirebilmek için basit önlemler almaları gerektiğini belirten Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, “Hamile olduğunuz için güzel tatil günlerinizden vazgeçmek zorunda değilsiniz” diyor.

"Doktorunuzun tavsiyelerine uyarsanız ve dikkatli olursanız sizin de yaz aylarınız yılın en güzel zamanları olarak geçebilir" diyen Taşdemir, yaz hamileleri için önerilerini şöyle sıralıyor:

AÇIK RENKLİ KIYAFETLER GİYİN

 Giysi olarak mutlaka sentetik olmayan kumaşlardan yapılan, pamuklu ve ısıyı yansıtan açık renkli kıyafetler tercih edilmelidir. Gebelikte vücut ısısının yükselmesi ve efor kapasitesinin azalması terlemeyi artırır. Terlemeye bağlı ciltte oluşabilecek sorunları sık duş alarak ve doktor önerisiyle kullanılan kremlerle gidermek de mümkündür.

İÇ ÇAMAŞIRINIZ PAMUKLU OLSUN

Gebelikte vajinal enfeksiyonlar sıklıkla görülmektedir. Bu durum yaz aylarında daha da çok ortaya çıkabilir. Gebelik döneminde genital bölgenin kuruluğuna dikkat edilmeli, pamuklu iç çamaşırı kullanmalıdır. Pamuklu, cilde nefes aldıran kıyafet seçimi; anne adaylarını cilt mantarları ve genital mantardan korur. Günlük pedler kullanılmamalı; sıkı, dar ve hava aldırmayan kıyafetler tercih edilmemelidir. Yanı sıra düzenli uyku, sağlıklı beslenme ve güçlü bir bağışıklık sistemi de her türlü enfeksiyonla mücadele etmede önemli faktörlerdir.

YÜKSEK KORUMA FAKTÖRLÜ KREMLERİ TERCİH EDİN

Gebelik döneminde değişen hormon seviyeleri, ciltte de bazı değişikliklere yol açar. Gebelikte en çok karşılaşılan cilt problemlerinden biri ciltte görülen renk değişiklikleridir. Alın, burun, yanaklar ve çenede görülen lekeler genellikle doğum sonrası kaybolur. Güneş ışınları ve gebelikte salgılanan hormonlar nedeniyle ortaya çıkan lekelerden korunmak için yüksek koruma faktörlü kremler tercih edilmeli, güneşin yoğun ve ışınlarının dik olduğu saatlerde açık havada bulunulmamalı, gölge alanlar tercih edilmeli, bol kıyafetler giyilmeli, şapka ve gözlük kullanılmalıdır.

NTV


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:26 Haziran 2017Yayınlanma Tarihi:16 Haziran 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.