Yaş sınırlaması yok

Memorial Şişli Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah İğci, koruyucu meme cerrahisi için herhangi bir yaş sınırlamasının olmadığını bildirdi.

Memorial Şişli Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah İğci, koruyucu meme cerrahisi için herhangi bir yaş sınırlamasının olmadığını bildirdi.

memecerrahiMemorial Şişli Hastanesi'nden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen İğci, meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser tipi olduğunu belirterek, kansere bağlı ölümlerde akciğer kanserinden sonra 2’inci sırada yer aldığını ifade etti. Meme kanserinin erken tanısı için rutin kontrollerde dijital mamografiler kullanılması gerektiğini bildiren İğci, bu teknolojinin düşük radyasyon düzeyi ve görüntü kalitesi ile meme içindeki değişiklikleri ve değişim alanlarını çok iyi tespit edebildiğini kaydetti. Koruyucu meme cerrahisi için herhangi bir yaş sınırlamasının olmadığını aktaran İğci, meme içinde yaygın tümörleri bulunan, memenin birçok noktasında aynı anda başlamış kanseri olan, mamografi sonucunda yaygın ve kötü kireçlenmeleri görülen ve kanserin birçok odakta başlayacağı düşünülen hastalarda, memenin alınmasının planlanması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:04 Haziran 2013Yayınlanma Tarihi:07 Haziran 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.