Yapay zeka en önemli sınavı geçti

Yapay zekânın en önemli sınavı olarak kabul edilen Turing testi ilk kez geçildi.

Yapay zekânın en önemli sınavı olarak kabul edilen Turing testi ilk kez geçildi.

BEYNİMİZ NASIL ÇALIŞIYOR

yapayzekaİngiltere’deki Reading Üniversitesi’nde yapılan testte, jüri üyelerinin yüzde 33’ü, Rus Vladimir Veselov ve Ukraynalı Eugene Demchenko’nun geliştirdiği ‘Eugene Goostman’ isimli, 13 yaşında bir Ukraynalı çocuk olarak programlanan yazılımı, gerçekten insan zannetti.

JÜRİYİ ‘KANDIRDI’

Üniversitede görevli Prof. Kevin Warwick, “Bu, siber suçlara karşı ne kadar dikkat edilmesi gerektiğini gösteriyor” uyarısında bulundu. İngiliz matematikçi Alan Turing’in 1950 yılında ortaya attığı test, yapay zekâ ile insanı birbirinden ayırmayı amaçlıyor. Testin geçilebilmesi için, jüri üyelerinin yüzde 30’unun yazılımı insan olarak tanımlaması gerekiyor. Geçen cumartesi yapılan test aynı zamanda Alan Turing’in 60’ıncı ölüm yıldönümüne denk geldi. MİLLİYET    

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:10 Haziran 2014Yayınlanma Tarihi:12 Haziran 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.