Yan etkisiz ‘statin’imsi ilaç

ABD, Hollanda, İngiltere, Avustralya ve Çek Cumhuriyeti’nden bilim insanlarının ortak araştırması, ‘Repatha’ adlı yeni bir ilacın, yüksek kolesterol tedavisinde yaygın kullanılan ancak birçok yan etkisi bulunan statinlere güvenli bir alternatif oluşturabileceğini ortaya çıkardı.

Yüksek kolesterol nedeniyle statin kullanmaya başlayan hastaların beşte birinin bu ilacın neden olduğu yoğun kas ağrıları nedeniyle tedaviyi kesmek zorunda kaldığını belirten araştırmacılar, bu nedenle geliştirilen Repatha alan deneklerin kolesterolünün yüzde 52.8 oranında düştüğünü ve sadece yüzde 13’ünün kas ağrılarından şikâyet ettiğini açıkladılar.

Şikâyetçi hastalardan da sadece birinin Repatha kullanmayı bırakma kararı aldığını belirtilen araştırma sonuçları, JAMA isimli akademik dergide yayımlandı.

AFP

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:09 Nisan 2016Yayınlanma Tarihi:05 Nisan 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.