Vizit uygulamasında bir ilk
Psikiyatride üstün kalite standartlarında tanı ve tedavi hizmeti veren hastane bölgesinde bu alanda uluslararası sağlık merkezi olmasından öte uyguladığı vizit modeliyle de bir ilke imza atıyor.

Türkiye’nin ilk, dünyanın 3’üncü JCI akreditasyon belgeli Nöropsikiyatri Hastanesi olan Üsküdar Üniversitesi NPİstanbul Nöropsikiyatri Hastanesi, tedavide hiçbir ayrıntıyı göz ardı etmiyor. Psikiyatride üstün kalite standartlarında tanı ve tedavi hizmeti veren hastane bölgesinde bu alanda uluslararası sağlık merkezi olmasından öte uyguladığı vizit modeliyle de bir ilke imza atıyor. Vizit multidisipliner anlayışla, farklı disiplinlerden bir kadroyla yapılıyor.

ETİK İHMAL EDİLMİYOR…
Vizitte konuşulan bilgiler hiçbir koşulda dışarıya yansıtılmıyor. Gelen stajyerlerden de aynı hassasiyetle davranması isteniyor. Bunun için prosedür uygulanıyor. En önemli olan etiğe uygunluk ve hasta hakkı. Bunu önemsiyor ve hastanın tedavi ekibine güvenmesini sağlıyoruz.” Vizite farmakolog da katılıyor. Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Sağlam tedavide hastanın kan düzeyinin önemsendiğini ifade ediyor ve şu bilgileri veriyor.VİZİTE FARMAKOLOG DA KATILIYOR…
“Vizitlere nöroloji ve dahiliye uzmanının yanı sıra klinik farmakoloji uzmanı da katılmaktadır. İlaçların insan organizması üzerindeki etkilerini ve insan vücudundaki sürecini inceleyen Klinik Farmakoloji biliminde uzmanlaşmış olan klinik farmakolog, ilaçların insanlar üzerindeki kullanımını etki, yan etki, direnç gibi pek çok yönden inceleyerek farmakoloji ilke ve yöntemlerin hastaya uygulanmasını sağlayarak, hastanın tedavisinden en uygun şekilde faydalanmasını sağlar.HER HASTANIN İLAÇ KAN DÜZEYİ İZLENİYOR!
NPİstanbul Nöropsikiyatri Hastanesi’nde, vizit sırasında değerlendirilen tetkikler arasında sadece burada yapılan psikotrop ilaçların ilaç kan düzeylerinin izlenmesi de vardır. Hastaların ilaç kan düzeyleri izlenerek kullanmakta oldukları ilaçlardan yeterince faydalanıp faydalanamadıkları doktoru ve klinik farmakoloji uzmanı tarafından değerlendirilerek ilaç dozu ayarlamaları deneme yanılma yöntemi yerine bilimsel verilere dayanılarak hastaya özel olacak şekilde ayarlanır.UYGUN İLAÇ, DOZ VE ZAMAN ÇOK ÖNEMLİ!
İlaç kan seviyesindeki değişiklikler doz ayarlamasına rağmen giderilemiyorsa, hasta tedavisine yanıt vermiyorsa, ilaca yan etki gösteriyorsa bu durumda hastayı takip eden doktor ve klinik farmakoloji uzmanı hastanın durumunu konsulte ederek, hastaya genetik yapısına uygun kişiye özel tedavi yapmak amacı ile hangi genetik testlerin yapılması gerektiğine karar verirler. Yapılan genetik testler sonucunda hastanın tedavisi kendi bünyesine uygun hale getirilir, böylece hastaya en uygun ilaç, en uygun dozda, en az yan etki oluşturacak şekilde verilmiş olur.” Şaban Özdemir (NPGRUP)
Bu yazı 6183 kez okundu
Yayınlanma Tarihi : 13 Aralık 2013 Cuma, 15:02
Güncelleme Tarihi : 16 Aralık 2013 Pazartesi, 14:54