Vektörlerle Mücadele Kumpanyası Üsküdar’dan başladı

Üsküdar Üniversitesi, insan sağlığını tehdit eden sivrisinek, kene, fare ve böcek gibi vektörlere karşı farkındalığı artırmak amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü Vektörlerle Mücadele Birimi ile ortaklaşa bir organizasyon düzenledi.

Üsküdar Üniversitesi, halk sağlığı konusunda farkındalığı arttırmak ve yeni nesilde vektörlere karşı bilinç oluşturmak amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü Vektörlerle Mücadele Birimi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği organizasyona ev sahipliği yaptı.

Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur ile ÜSGÜMER ve ÜSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rüştü Uçan da katıldı.

İnsan sağlığını tehdit eden, sivrisinek, kene, fare, böcek gibi zararlıların ortak adı olan vektörler konusunda hem öğrencileri hem de akademisyenleri bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen programda tiyatro oyunları, canlı performans ritim gösterileri ile Türk Sanat Musikisi dinletilerinden oluştu. Tüm içerik ve sunumlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Vektörlerle Mücadele Birimi çalışanları tarafından sahnelendi.

Amaç vektörel kaynaklı hastalıklara dikkat çekmek

Sıtma, tifüs, sarıhumma, ensefalit gibi hastalıklar, gelişen teknolojiye rağmen birçok ülkede büyük tehlike oluştururken, vektörlerle taşınan hastalıkların birçoğuna karşı aşı ile korunmanın mümkün olmaması, vektörlerin insan sağlığı için büyük tehdit oluşturmasına neden oluyor.  Ayrıca dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon kişinin vektör kaynaklı hastalıklardan hayatını yitirmesi dolayısıyla Dünya Sağlık Örgütünün yayınları listesinde de vektörler kaynaklı hastalıklar en önemli hastalıklar grubunda gösteriliyor.

Tiyatro, müzik, sanatla en güzel farkındalık oluşturulması hedefleniyor

Vektörlerle mücadelede, bilinçsiz olan ve çaresiz kalan bireylere karşı eğitici ve öğretici içeriğe sahip farkındalık organizasyonunda; halk sağlığı ve vektörlerle mücadele konusunda katılımcılar bilinçlendirilecekken, birbirinden ilginç sahne tasarımı ve kostümlerle sergilenen oyunlar, müzikler, izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Halk sağlığı konusunda bir ilk

Üsküdar Üniversitesi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile sanatsal anlamda gerçekleştirdiği halk sağlığı ile vektörler konusundaki farkındalık çalışması, üniversiteler arasında bir ilk olarak dikkat çekti. İlki Üsküdar Üniversitesi’nde gerçekleştirilen çalışma diğer üniversitelere de taşınacak.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:26 Şubat 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.