Uzun çalışma saatleri inme riskini artırıyor

Uzun çalışma saatlerinin felç geçirme olasılığını artırdığı bildirildi.

BBC'nin haberine göre, yarım milyondan fazla kişi üzerinde yapılan bir araştırma, haftada 35 ila 40 saat çalışanlarla kıyaslandığında, 48 saat çalışanların felç geçirme olasılığının yüzde 10 oranında arttığını ortaya koydu.

Sonuçları Lancet dergisinde yayımlanan araştırmada, haftada 54 saat çalışan kişilerin felç geçirme olasılığının, 35 ila 40 saat çalışanlardan yüzde 27, 55 saatten fazla çalışanların da yüzde 33 oranında artış gösterdiği belirtildi.

Londra Üniversitesinde görevli doktor Mika Kivimaki, sabah 9'dan akşam 5'e kadar çalışanlarda, on yıl süresince her bin kişide 5'den az inme vakasının görüldüğünü, bunun 55 saat ve üzerinde çalışanlarda, on yıllık süre içinde her bin kişide 6 inme vakasıyla sonuçlandığını söyledi.

Uzun çalışma saatleriyle felç arasındaki bağın nedeni henüz tam anlamıyla çözülemezken, teoriler arasında uzun çalışma saatlerinin yarattığı iş stresi ve yaşam tarzı üzerinde olumsuz etkisi yer alıyor.

Uzmanlar, uzun saatler çalışan kişilerin tansiyonlarını kontrol etmeleri tavsiyesinde bulunuyor.

BBC


 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:18 Kasım 2019Yayınlanma Tarihi:20 Ağustos 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.