Uzmanlardan yüz felci uyarısı

Van'da son günlerde havanın aşırı soğuk olması nedeniyle uzmanlar, yüz felcine karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Yüz felcinin özellikle soğuk havalarda meydana geldiğini belirten Lokman Hekim Van Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Umut Teker, vatandaşlara uyarılarda bulundu. Yüz sinirinin beyinden gelen komutları yüze ilettiğini ifade eden Dr. Umut Teker, sinirlerin ise çok soğuk havalarda oluştuğunu söyledi. Soğuk havalarda oluşan sinirlerin bazen virüs kaynaklı olabildiğini ifade eden Teker, "Özellikle kış aylarında bu tür hastalarda artış bekliyoruz. Her gün en az bir ya da iki kişi bu şikayetten bize başvuruyor. Bizler de gereken tedaviyi uyguluyoruz dedi.

''SOĞUK HAVALARDA YÜZÜNÜZÜ ATKIYLA SARIN''

Yüz felcinde kadın erkek arasında herhangi bir farkın olmadığını, en önemli unsurun soğuktan korunma olduğunu ifade eden Teker, "Soğuktan korunmak, yani hastalık oluşmadan önlem almak çok önemli. Soğuk havalarda özellikle şapka takılmasını ve yüzün atkı ile sarılmasını öneriyoruz. Bunun yanında otomobil kullananların, camlarını açmamalarını, motosiklet kullanıcıların da mutlaka kask takmasını istiyoruz. Yine yüzü ıslattıktan veya duş aldıktan sonra mutlaka saç ve yüzün kurutulmadan dışarı çıkılmamasını tavsiye ediyoruz ifadelerini kullandı.

''İLAÇLI TEDAVİ İLE YÜZ FELCİ DÜZELİYOR''

Yüz felci geçirenlerin erken dönemde hastaneye başvurup tedaviye başlaması gerektiğini de dile getiren Teker, yaklaşık bir aylık bir ilaçlı tedavi sonucu yüz felcinin düzeltildiğini sözlerine ekledi.

Soğuk havaların atkı, bere ve eldiven satışlarında artış meydana getirdiğini dile getiren esnaf Yusuf Adıyaman ise, "Son günlerde yaşanan soğuklara karşı vatandaşların dikkatli olması gerekiyor. Uzmanlar, aşırı soğukların yüz felcine neden olduğunu söylüyor. Biz de vatandaşların soğuklara karşı önlem almasını istiyoruz. Haliyle soğuk hava iş yapamayan esnafımıza az da olsa bir katkı sağladı şeklinde konuştu.

SABAH


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:06 Şubat 2016Yayınlanma Tarihi:30 Ocak 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.