Uykusuzluk belleği zayıflatıyor

Berkeley Kaliforniya Üniversitesi bilim insanlarına göre yeterli uyku yaşlı insanların belleğini güçlendiriyor.

Berkeley Kaliforniya Üniversitesi bilim insanlarına göre yeterli uyku yaşlı insanların belleğini güçlendiriyor.

uyku_bellekÇünkü derin uyku sırasında günlük anılar yavaş beyin dalgaları tarafından belleğe işleniyor. Beyin fonksiyonları, uyku bozukluğu ve bellek kaybı arasındaki disfonksiyonel ilişkiyi keşfettik diyor uyku araştırmacısı Matthew Walker: “Derin uyku evresini sağlıklı bir şekilde yaşayan genç insanlar, bilgileri ve olayları geceleri kurtarıyorlar.” Fakat yaşlı insanlar da iyi bir gece uykusuyla belleklerini çalıştırabilirler. Bilim insanlarına göre yaşlılıkta yaşanan uykusuzluk, anıların beyinde depolanmasını engelliyor.

UYKU SORUNLARINIZI ÇÖZÜN

Sağlıklı yetişkinler genelde gecelerinin dörtte birini derin REM-uykusunda geçirir. Bu evrede yavaş dalgalar beyin tarafından orta beyin lopunda yenilenmektedir. Yaşlı insanların ön beyin kısmındaki zayıflama derin uykunun azalmasıyla ilintili. Yavaş beyin dalgaları, hatırlama ve uyku arasındaki bağlantının, yaşlılıkta bellek kaybı tedavisinde yeni olanaklar doğurması bekleniyor. BİLİM TEKNOLOJİ EKİ

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:15 Şubat 2013Yayınlanma Tarihi:19 Şubat 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.