Uykusuzluğa iyi gelen çiçekler

Yatak odanızda seçtiğiniz doğru bitkilerle rahatlamanızı sağlayabilir ve daha iyi bir uykuya sahip olabilirsiniz.

Yapılan araştırmalara göre yaseminin uykuya doğal bir yardımcı olduğu kanıtlanmış. İç sıkıntısını azaltan özelliğiyle pozitif enerji verir ve uyandığınızda da iyi bir modda olursunuz.

LAVANTA

Lavantanın insomniyayı ve iç sıkıntıyı önleyici etkisi vardır. Kokusunun rahatlatıcı etkisini yatak odanızda hissedebilirsiniz.

GARDENYA

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmaya göre uyku getirici etkisi birebir kanıtlanmıştır.

KAYNANADİLİ

Bu bitki evinizdeki oksijen seviyesini artırmaya yardımcı olur. Düşük ücreti ve kolay bakımıyla da kolaylıkla bulundurabilirsiniz.

SARISABIR

Yanıkları ve yara izlerini iyileştirme etkisi olan sarısabır aynı zamanda detoks etkisiyle insanı kimyasallardan uzaklaştırır.

DUVAR SARMAŞIĞI

Duvar sarmaşığı havayı en çok temizleyen bitkidir. Aynı zamanda odanın sıcaklığını da ayarlı tutar.

KIRMIZILI DRASENA

Aynı zamanda biraz büyük olması nedeniyle dekorasyon için de güzel olabilecek bir bitkidir. Toksinleri temizlemesiyle yarar sağlar.

POTOS SARMAŞIK

Yine havayı temizleyip uykuyu kolaylaştıracak bitkilerden biris potos sarmaşığıdır. Kolay bakımıyla tercih edebilirsiniz. PEMBENAR


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:16 Haziran 2015Yayınlanma Tarihi:19 Haziran 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.