Uyku hapı kullananlar artıyor

Uyku hapı ve sakinleştirici kullanan Almanların sayısı artıyor.

Almanya’da 1,2 ile 1,5 milyon kişi uyku hapı ve sakinleştirici hapların bağımlısı. Die Zeit gazetesinin "Insight Health"‘ın raporuna dayanarak verdiği haberde, kullanılan hapların çoğunun doktorların reçetesiyle elde edildiğine dikkat çekiliyor.

Rapora göre, eczaneler 2014 yılında 18,7 milyon kutu bağımlılık yapan reçeteli ilaç sattı. Bu ilaçların çoğunluğunun özel hasta reçeteleriyle alınılan uyku hapı ve sakinleştirici ilaçlar olduğu raporda yer aldı.

KULLANIMDA BÖLGESEL FARKLILIKLAR

Bu ilaçların reçetelerinin yüzde 70’i ev doktorlarınca verilirken, sinir hastalıkları doktorlarınca yazılan reçete oranının ise sadece yüzde 18,7 olması dikkatleri çekti. Rapora göre, kullanımda bölgesel farklılıkların söz konusu olduğu belirtilirken, en fazla uyku ve sakinleştirici ilaçların Saarland, Baden Würtemberg ve Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde kullanıldığı açıklandı. Hessen ve Saksonya-Anhalt eyaletlerinde yaşayanlar ise bu ilaçları en az kullananlar olarak raporda yer aldı.

DHA


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:12 Haziran 2015Yayınlanma Tarihi:17 Haziran 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.