‘Uygun eş yok’ deyip evlenmeyenler…

150 kadının yüzde 90'ı evlenmek için ‘kendilerine uygun’ eğitimli erkek bulamadıkları ve doğurganlıklarını korumak için yumurta dondurma işlemine gerek duyduğunu söyledi.

ABD’nin en prestijli eğitim kuruluşlarından Yale Üniversitesi’nin yaptığı bir doğum araştırmasından ilginç sonuçlar çıktı.

Gazete Habertürk'te yer alan habere göre; araştırmanın sonuçlarında, üniversite mezunu kadınların sayısının artmasıyla bu kadınların kendilerine eş bulmasının zorlaştığı belirtildi. Yumurtalarını donduran 150 kadının yüzde 90 gibi büyük çoğunluğu, evlenmek için ‘kendilerine uygun’ eğitimli erkek bulamadıkları ve doğurganlıklarını korumak için bu işleme gerek duyduğunu söyledi.

YUMURTA DONDURMA İŞLEMİ NEDİR?

Yumurta dondurma, kadının yumurtalıklarından toplanan olgun yumurtaların ileriki yıllarda bebek sahibi olunabilmesi için özel dondurma yöntemleriyle dondurulup saklanması işlemidir.^

HABERTÜRK

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:10 Haziran 2018Yayınlanma Tarihi:07 Temmuz 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.